24.06.2009 14:32

V Holešově ženy kopaly o pohár Smýkala

Holešov - První mezinárodní turnaj žen v kopané se v sobotu konal na fotbalovém hřišti vedle střelnice v Holešově. V okolí je to jediná podobná akce, putovní pohár poslance Josefa Smýkala si odvezly favoritky ze Slovenska.


video audio foto komentářů předevčírem 17:22

V sobotu 7. 8. 2009 se v Holešově konal první ročník Mezinárodního turnaje žen v kopané o pohár poslance Josefa Smýkala
V sobotu 7. 8. 2009 se v Holešově konal první ročník Mezinárodního turnaje žen v kopané o pohár poslance Josefa Smýkala
Autor: Šárka Vavříková

„V Holešově je to zatím největší akce ženského fotbalu na otevřeném hřišti,“ zdůraznila Svatava Ságnerová, která je společně s poslancem Smýkalem hlavní pořadatelkou.

Organizačních prací se ujali rodiče samotných hráček a vše jim podle pozitivních reakcí soutěžících i přihlížejících vyšlo na jedničku. Sobotní derby zpříjemnilo bohaté občerstvení i tombola, přespolním týmům pak organizátoři zajistili také ubytování.

„Na turnaji se utkaly tři české druholigové celky: náš domácí Dívčí fotbalový klub Holešov, FC Mesyt Hodonín a Komfort Dobrotice. Ze Slovenska pak z první ligy přijely ženy z Union Nové Zámky a druholigový tým TJ Termál Djakovice,“ vyjmenovala pořadatelka.

Zahajovacího slova se podle ní ujal Josef Smýkal se starostou Holešova Zdeňkem Janalíkem, pak už se strhla fotbalová bitva o vítězství.

„Na první místo dosáhly favoritky z Nových Zámků, druhé pak byly hráčky z Hodonína. Na třetí příčce skončily Djakovice, těsně pod stupni vítězů zůstaly Dobrotice. Náš holešovský tým dostal výprask,“ hodnotila s úsměvem Ságnerová. Nikdo si však z prohry žádné vrásky nedělal, turnaj si všichni užívali i díky krásnému počasí.

Nejlepší střelkyní turnaje se stala Karina Ondrušková z Nových Zámků, která do branek soupeřů nasázela úctyhodných dvanáct gólů. Nejlepší hráčkou pak byla zvolena Jana Vacenovská z Hodonína a post nejlepší brankářky získala Petra Kočovská z Dobrotic.

„I přes nevydařený výkon bych ale chtěla pochválit i naše hráčky, především Dominiku Stolařovou, Jolanu Ďuryšovou, Andreu Pagáčovou a Kamilu Dětskou,“ doplnila pořadatelka.

Velký dík podle ní patří také veškerým sponzorům a samozřejmě také divákům.

Převzato z www.denik.cz

—————

Zpět


left