25.10.2010 13:58

Dobratice přehrály Stachovice

(Vojkovice) Dobratické fotbalistky přivítaly ve svém posledním vystoupení na hřišti ve Vojkovicích Slávii Stachovice a chtěly se rozloučit s nedobrovolným azylem vítězně. Trenér Bariš po zápase ve Vítkovicích opět zamíchal sestavou a tak byli přítomní diváci zvědavi, zda jeden z favoritů na postup utkání zvládne.

Veškeré pochybnosti o vývoji utkání rozplynula první akce domácího týmu, která skončila brankou. Nejlepší střelkyně posledních 3 kol Orečná se vřítila do šestnáctky a svou „oblíbenou“ levačkou otevřela po několika vteřinách od úvodního hvizdu brankový účet zápasu. „Co k tomu říct? Prostě jsem dostala míč, přešla jsem přes jejich obránkyni a vystřelila. Pak jsem jen viděla jak se míč třepotá v síti,“ komentovala po utkání již 4 branku v posledních 3 zápasech šťastná střelkyně Ilona Orečná. Dobratice byly po většinu času nastěhovány na polovině soupeře, přesto nepředváděly hru, na jakou jsou diváci v Dobraticích zvyklí. Na další branku tak přítomní diváci čekali až do 25. minuty. Pronikající Mojžíškovou faulovala v šestnáctce jedna z hostujících hráček a rozhodčí Krasula neváhal a odpískal pokutový kop. Míč si na značku pokutového kopu postavila Kuhová a tvrdou střelou překonala hostující brankářku Vávrovou. Dobratice sice mohly zvýšit vedení, avšak svým apatickým výkonem přispěly k tomu, že oba týmy odcházely do kabin za dvoubrankového vedení domácího týmu.

Do druhé půle poslal trenér Bariš do hry dva své „žolíky“. Heroková Veselou vlétly na hřiště jako pověstný uragán a v prvních minutách druhé půle byly pro hostující tým nepřekonatelným problémem. Přesto to byly právě tyto dvě hráčky, které se postaraly o další vrásky na čele trenéra Bariše. V 55. minutě se sice rozvlnila síť za zády brankářky Vávrové potřetí, zásluhou Mynářové. „Nebylo to nic těžkého. Vyhnaly jsme Nikol Mojžíškovou jít kopnout roh. Nikol poslala skvělý míč na vzdálenější tyč. Míč přeletěl špatně vyběhnuvší brankářku a já si na něj jen naběhla a usměrnila do branky,“ řekla po zápase šťastná střelkyně Monika Mynářová. Domácí přesto zahazovali jednu šanci za druhou. Asi nejvýstižnější znázornění mizerného zakončení byla situace z 60. minuty, kdy Heroková našla na malém vápně Veselou, která nikým neatakována, poslala míč až k rohovému praporku. Festival neproměněných šancí pokračoval až do konce a tak Dobratice porazily Slávii Stachovice 3:0. V posledním kole zajíždějí ženy Dobratic na horkou půdu do Havířova, kde je čeká přímý souboj o 2. místo. Utkání začíná v neděli 31.10. od 14:00 hod.

Holky dnes nepodaly optimální výkon a nehrály tak, jak měly. Jsem spokojen se 3 body, nikoli s předvedenou hrou. Další zápas hrajeme v Havířově, v přímém souboji o druhé místo a doufám, že se po zápase v tabulce posuneme výš.“ Řekl po utkání vedoucí družstva Dobratic Zbyněk Popovský.

Foto: Karel Moškoř 

TJ Comfort Dobratice- Slávia Stachovice 3:0 (2:0)

Branky: 4. Orečná, 25. Kuhová, 55. Mynářová

Sestava Dobratic: Skočovská- Fischbachová- Uhrová, Klusová (45. Heroková), Školová- Mynářová, Štefková (65. Pěchníková), Kuhová (62. Sikorová), Orečná- Dunová (45. Veselá), Mojžíšková. Trenér: Dušan Bariš

—————

Zpět


Diskusní téma: Dobratice přehrály Stachovice

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Anketa

Jak podle Vás dopadne utkání v Havířově?

Vítězstvím Dobratic (46)
47%

Remízou (24)
25%

Vítězstvím Havířova (27)
28%

Celkový počet hlasů: 97


left