08.09.2009 11:00

Dobratické fotbalistky předvedly v derby se Slovanem mizerný výkon

Dobratické fotbalistky čekalo v nedaleké Ostravě derby se Slovanem. Domácím se v této sezóně až dosud nedařilo a dalo se tudíž očekávat, že Dobratice naváží na výkony z předešlých zápasů. Opak, však byl pravdou.

Autor:

Zbyněk Popovský

  Petra Skočovská při ukázkovém zákroku techniky chytání

Přestože trenérka Lucie Uhrová nemohla počítat se dvěma hráčkami základní sestavy, s Ivou Klusovou a Klárou Herokovou, začal její tým lépe než domácí. Již v 5.minutě zápasu se po levé straně uvolnila Šmídová, přihrála nabíhající Veselé, která svou velkou šanci spálila střelou do připravené brankářky. Po té převzali iniciativu domácí a přítomní fanoušci dobratických fotbalistek se nestačili divit.

 Dobratické fotbalistky se po této akci stáhly a čekaly, s čím přijdou soupeřky. Hráčky Slovanu, po té, co zjistily, že ze strany Dobratic jim hrozí jen teoretické nebezpečí, vyrážely do rychlých, kombinačních akcí a zcela bez problémů přehrávaly apaticky působící hosty. Zcela po zásluze se domácí ujali vedení v 19.minutě a ve 38.minutě zvýšili na 2:0, což byl také poločasový výsledek.

 Hostující fotbalistky inkasování dvou branek z klidu nijak nevyvedlo a i nadále předváděly "rozvážný a pomalý fotbal." O třídu lepší Slovan nedokázal bezzubý a laxní přístup dobratických hráček potrestat a tak skončil první poločas dvoubrankovým vedením domácího týmu.

 Pokud si snad početná skupinka dobratických fanoušků myslela, že se výkon z první půle nějak dramaticky zlepší, mýlili se. Dobratice, i nadále byly bez pohybu a na polovinu soupeře, se dostávaly snad pouze při odkopech přetížené obrany. V pohodě hrající hráčky Slovanu, tak mohly využít chyb soupeřek hned několikrát. Přesto domácí dokázali ve druhé půli vstřelit pouze jednu branku.To když se hosté snažili zahrávat ofsajdovou past, ve které se zapomněla Skočková, která tak dala příležitost vyniknout domácím fotbalistkám.

 Jedinou střelu dobratických fotbalistek ve druhé půli a mimo branku vyslala v závěrečných minutách Školová, která na tento zápas, stejně jako ostatní fotbalistky Dobratic, nebude určitě vzpomínat s nadšením. Dobratice nedokázaly navázat na výkony z holešovského turnaje a zcela po zásluze zápas prohrály. 

"Utkání se mi špatně hodnotí, Výkon holek v dnešním zápase působil příliš odevzdaným dojmem. Holky zejména v první půli vůbec nebojovaly, nesmyslně odevzdávaly míč soupeři a nedokázaly proměnit, ani vyložené šance. Pak se nemůžeme divit, že prohrajeme. Ve druhé půli to bylo o něco lepší, ale ani tak se náš výkon, ani vzdáleně nepodobal našemu standardu." řekla k utkání trenérka Dobratic Lucie Uhrová.

 

TJ Slovan Ostrava- TJ Comfort Dobratice 3:0 (2:0)

Sestava Dobratic: Skočovská- Fischbachová- Orečná, Školová, Štefková- Kuhová, Paličková, Smolíková, Skočková- Veselá, Šmídová (80. Gavlasová)

 

—————

Zpět


Diskusní téma: Dobratické fotbalistky předvedly v derby se Slovanem mizerný výkon

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Anketa

Kdo byl podle vás nejlepší hráčkou Dobratic?

Skočovská (36)
13%

Fischbachová (20)
7%

Orečná (21)
8%

Štefková (21)
8%

Školová (21)
8%

Paličková (23)
8%

Šmídová (21)
8%

Veselá (25)
9%

Skočková (21)
8%

Kuhová (22)
8%

Smolíková (22)
8%

Pavelková (21)
8%

Celkový počet hlasů: 274


Fotogalerie: Dobratické fotbalistky předvedly v derby se Slovanem mizerný výkon

/album/fotogalerie-dobraticke-fotbalistky-predvedly-v-derby-se-slovanem-mizerny-vykon/p9060027-jpg/

——————————


left