13.10.2009 11:36

Dobratické fotbalistky se v Holešově probudily až ve druhé půli

 Dobratické fotbalistky zajížděly ke svému dalšímu zápasu na hřiště Holešova, kde je čekal nováček soutěže DFK Holešov. Poslední měření sil, na turnaji v Holešově, dopadlo lépe pro hosty z Dobratic, když pořádající tým porazili 2:0. Pikantností zápasu bylo, že za domácí nastoupila v základní sestavě Aneta Stabravová, která ještě v minulé sezóně oblékala dres Dobratic.

Autor:

Zbyněk Popovský

 Papírový favorit zápasu z Dobratic začal utkání lépe. Již v 5.minutě utkání, se do obrovské šance dostala Veselá. Avšak ani nadvakrát nedokázala překonat ležící brankářku domácích. Poprvé se měnil stav o čtyři minuty později, kdy se nadvakrát prosadila domácí Šutová. Dobratice vyrovnaly o dvě minuty později. Veselá přiťukla míč na Spratkovou, která poslala míč za záda domácí brankářky. Bohužel pro dobratické, stála v ofsajdové pozici. Stav tak zůstal nezměněn.

 Domácí navýšili svůj náskok ve 22.minutě zásluhou Samsonkové, která nikým neatakována prošla přes půl hřiště a z hranice pokutového území nedala Skočovské šanci. Dobratické fotbalistky se prakticky celý první poločas prakticky pouze bránily a k možnému ohrožení branky domácích se dostaly pouze dvakrát, vždy z brejku. Poločas tak skončil zaslouženým vedením Holešova v poměru 2:0. „Na první poločas se nedalo dívat, to co holky předvedly, byl ten nejhorší výkon v této sezóně,“ komentovala výkon svých svěřenkyň v prvním dějství trenérka Dobratic Lucie Uhrová.

 Dobratice ve druhé půli hru vyrovnaly a snažily se korigovat nepříznivý výsledek. Přes veškerou snahu se to dobratickým povedlo, až v závěru druhého dějství. V 77. minutě využila zaváhání domácí obrany Veselá a snížila na 2:1. O pět minut později měla vyrovnání na hlavě Mynářová, avšak míč poslala těsně vedle branky domácích.

 V 87. minutě se mohli hosté radovat podruhé. Střelu Veselé vyrazila brankářka Pitnerová pouze k Herokové, která potvrdila svou pověst kanonýra vstřelením svého šestého gólu z pěti odehraných zápasů. Utkání tedy skončilo nerozhodně 2:2.

O přestávce jsme si řekly, co bylo špatně a holky začaly konečně hrát. Jsem ráda, že i přes nesmyslné a zvláštní pískaní pana rozhodčího, holky dokázaly vstřelit 2 góly. Posledních 10 minut hrály holky skvěle a to se jim vyplatilo, alespoň k získání 1 bodu.“ Uvedla k zápasu trenérka dobratických fotbalistek Lucie Uhrová.

 

DFK Holešov- TJ Comfort Dobratice 2:2 (2:0)

Branky: 9. Šutová, 22. Samsonkové- 77. Veselá, 87. Heroková

Sestava Dobratic: Skočovská- Mynářová- Štefková, Školová, Orečná- Spratková, Skočková, Fischbachová, Smolíková (65. Kuhová)- Veselá, Heroková

zdroj: Veronika Klaudová a stránky DFK Holešov

—————

Zpět


Anketa

Porazí Dobratice v dalším utkání Hodonín?

Ano (29)
39%

Nevím (21)
28%

Ne (24)
32%

Celkový počet hlasů: 74


left