10.08.2009 11:16

Skočovská získala před Zdeňkem Škromachem v Holešově cenu pro nejlepší brankářku

 

V prvním ročníku mezinárodního turnaje O pohár poslance PSP ČR Josefa Smýkala, se dobratické fotbalistky ukázaly v dobrém světle, přestože to byly vůbec první zápasy v nové sezóně. Turnaj, který pořádal nováček Moravskoslezské ligy žen, DFC Holešov se hrál systémem každý s každým, 2x 20 minut.

TJ Comfort Dobratice- Union Nové Zámky 0:4 (0:1)

První zápas celého turnaje obstaraly právě fotbalistky Dobratic, s účastníkem nejvyšší slovenské ligy Unionem Nové Zámky. Slovenský tým si od začátku vytvořil územní převahu, ale do větší šance se dlouho nemohl dostat. V 6.minutě sice šly Slovenky do vedení, když na rohový kop nejvýše vyskočila  Ondrušková a výstavní nechytatelnou hlavičkou do pravého horního rohu nedala brankářce Skočovské absolutně žádnou šanci, ale to bylo dlouho z jejich strany vše. Ve 13., respektive 14.minutě si sice slovenský tým vytvořil dvě další velké šance, ale bezchybně organizovaná obrana dobratických žen vše vyřešila.

Do druhého poločasu nastoupily dobratické fotbalistky v jiné sestavě, což znamenalo zhoršení především defenzivní činnosti týmu. Nové Zámky předváděly zejména ve druhé půli velmi pohledný fotbal a bez větších problémů si hráčky tohoto slovenského týmu došly pro vítězství.

TJ Comfort Dobratice- DFK Holešov 2:0 (1:0)

Branky: Kuhová, Klusová

 

 Dobratice ovládly střed hřištěDo druhého utkání nastoupila dobratická děvčata před zraky dalšího z poslanců PSP ČR a lídra kandidátky ČSSD Zlínského kraje Zdeňka Škromacha, proti pořadatelům turnaje DFC Holešov. Další pikantností tohoto zápasu, že dobratické fotbalistky nastoupily proti své bývalé kapitánce Kamile Dětské, která v DFC Holešov působí právě od nové sezóny.

 Lucie Veselá vyšla z tohoto duelu vítězněDobratice začaly výborně. Již v první minutě se do obrovské šance dostala Klusová, bohužel pro ni bez gólového zakončení. Dobratice si vytvořily územní převahu zejména zásluhou nové středových středových záložnic Fischbachové a Veselé, které zásobovaly své spoluhráčky kvalitními přihrávkami, které dělaly domácím velké problémy. Velmi kuriózní situace nastala v 16.minutě, kdy Petra SkočkováKuhová vstřelila z přímého volného kopu regulérní branku. Přímá střela z 35 metrů se odrazila o pravou tyč domácí branky a dostala za brankovou čáru. Rozhodčí však původně branku pro ofsajd neuznal, ačkoli se nejednalo o centr, ani o dorážku hráčky, která byla v ofsajdové pasti domácích fotbalistek.

 Exkapitánka Dobratic Kamila DětskáDo druhé půle vstoupily dobratické fotbalistky výborně. Ve 22.minutě přihrála Šmídová míč Veselé, ta prodloužila na Klusovou, která hlavou složila na podruhé reparát a Dobratice šly do dvou brankového vedení. domácí se sice snažili alespoň o snížení, avšak jejich snaha vždy ztroskotala buď na záložní řadě, nebo na bezchybné práci obránců hostujícího týmu. Dobratice si tak připsaly na tomto turnaji své první vítězství.

 

TJ Comfort Dobratice- Termál Diakovce 0:1 (0:0)

 

Kateřina Školová, Petra Skočovská a Andrea KuhováVe třetím zápase čekal dobratická děvčata další zahraniční účastník Termál Diakovce. Dobratice začaly proti Slovenkám s chutí. Již v 1.minutě zápasu mohly jít dobratické fotbalistky do vedení. Školová přihrála Klusové, ta našla Skočkovou, kterou zradila v poslední chvíli koncovka. O minutu později se do šance dostala po vysunutí Veselé Šmídová, avšak ani ona nenašla recept na vstřelení vedoucího gólu. Diakovce byly v první půli naprosto neškodné a když Dobratice nedokázaly vstřelit úvodní branku, skončila první půle za bezbrankového stavu.

Zuzana FischbachováHned na začátku druhé půle mohly jít Dobratice do vedení, když děvčata předvedla krásnou kombinační akci na jeden dotek prakticky celého týmu. Po Ose Fischbachová, Šmídová, Heroková a Klusová, se do velké šance dostala zakončující Skočková, bohužel pro dobratické barvy bez gólu. Diakovce rozhodly toto utkání v závěru zápasu z brejku, po chybě dobratických děvčat a toto utkání šťastně vyhrály.

 

TJ Comfort Dobratice- Nesyt Hodonín 1:6 (0:3)

Branka Dobratic: Veselá

 

Trenér KuhaPoslední zápas na tomto turnaji obstarala děvčata Dobratic a Hodonína. Výsledek tohoto utkání již nemohl nijak ovlivnit pořadí tohoto turnaje. Unavené dobratické fotbalistky již neměly dostatečné množství sil k tomu, aby mohly být Hodonínu dostatečně kvalitním soupeřem a toto utkání podle toho vypadalo. Jedinou branku Dobratic vstřelila ve druhé půli z 30 metrů Veselá, která alespoň snížila na přijatelnějších 1:5.  

 

Turnaj nakonec vyhrály suverénně fotbalistky Nových Zámků, před Nesytem Hodonín a Diakovcemi. Dobratické fotbalistky podaly na tomto turnaji velmi dobrý výkon a obsadily 4. pozici. Tým, který dosud neodehrál v nové sezóně jediné přípravné utkání, patřil k příjemnému překvapení celého turnaje. Na posledním místě skončily fotbalistky pořádajícího týmu DFC Holešov. Nejlepší střelkyně turnaje byla vyhlášena hráčka Nových Zámků Ondrušková12 vstřelenými brankami. Nejlepší hráčkou vyhlásily organizátoři kapitánku Nesytu Hodonín Vacenovskou a cena pro nejlepší brankářku turnaje putuje do Dobratic, protože ji získala Petra Skočovská.

 

Sestava Dobratic: Skočovská, Orečná, Kuhová, Školová, Sikorová, Klusová, Fischbachová, Veselá, Skočková, Heroková, Šmídová, Parancová,Štefková, Pěchníková,

Turnaj byl na velice kvalitní úrovni, jak po organizační stránce, tak i výběrem týmů. Překvapil mě zejména mančaft Dobratic, který jsem na tomto turnaji vedl. Přijeli jsme sem bez jediného odehraného přípravného zápasu a odehráli čtyři zápasy ve vysokém tempu, na velmi kvalitní úrovni. S Novými Zámky, účastníkem nejvyšší slovenské ligy, holky odehrály skvělé utkání, zejména v první půli, kterou prohrály jen o gól. Škoda zápasu s Diakovcemi, ty jsme válcovali prakticky celý zápas a po zaváhání jsme dostali smolný gól. Myslím, že tým rostl zápas od zápasu a pokud se bude s týmem pracovat i nadále, můžou holky odehrát tuto sezónu v poklidném středu tabulky.“ uvedl k tomuto turnaji „turnajový“ trenér Ota Kuha

Celé vyjádření trenéra naleznete zde: A08-08-09_17.15.amr (79,2 kB)

 

—————

Zpět


Diskusní téma: Skočovská získala v Holešově cenu pro nejlepší brankářku

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Anketa

Je podle vás čtvrté místo úspěchem?

Zcela jistě ano (32)
27%

Spíše ano (21)
18%

Nevím (24)
20%

Spíše ne (20)
17%

Je to zklamání (22)
18%

Celkový počet hlasů: 119


Fotogalerie: Skočovská získala v Holešově cenu pro nejlepší brankářku

/album/fotogalerie-skocovska-ziskala-v-holesove-cenu-pro-nejlepsi-brankarku/p8080015-jpg2/

—————

/album/fotogalerie-skocovska-ziskala-v-holesove-cenu-pro-nejlepsi-brankarku/p8080016-jpg2/

—————

/album/fotogalerie-skocovska-ziskala-v-holesove-cenu-pro-nejlepsi-brankarku/p8080017-jpg1/

—————

/album/fotogalerie-skocovska-ziskala-v-holesove-cenu-pro-nejlepsi-brankarku/p8080018-jpg1/

—————

/album/fotogalerie-skocovska-ziskala-v-holesove-cenu-pro-nejlepsi-brankarku/p8080019-jpg2/

—————

/album/fotogalerie-skocovska-ziskala-v-holesove-cenu-pro-nejlepsi-brankarku/p8080020-jpg2/

—————

/album/fotogalerie-skocovska-ziskala-v-holesove-cenu-pro-nejlepsi-brankarku/p8080021-jpg1/

—————

/album/fotogalerie-skocovska-ziskala-v-holesove-cenu-pro-nejlepsi-brankarku/p8080023-jpg2/

—————

/album/fotogalerie-skocovska-ziskala-v-holesove-cenu-pro-nejlepsi-brankarku/p8080024-jpg1/

—————

/album/fotogalerie-skocovska-ziskala-v-holesove-cenu-pro-nejlepsi-brankarku/p8080025-jpg1/

—————

/album/fotogalerie-skocovska-ziskala-v-holesove-cenu-pro-nejlepsi-brankarku/p8080026-jpg1/

—————

/album/fotogalerie-skocovska-ziskala-v-holesove-cenu-pro-nejlepsi-brankarku/p8080027-jpg1/

—————

/album/fotogalerie-skocovska-ziskala-v-holesove-cenu-pro-nejlepsi-brankarku/p8080028-jpg1/

—————

/album/fotogalerie-skocovska-ziskala-v-holesove-cenu-pro-nejlepsi-brankarku/p8080029-jpg2/

—————

/album/fotogalerie-skocovska-ziskala-v-holesove-cenu-pro-nejlepsi-brankarku/p8080030-jpg2/

—————

/album/fotogalerie-skocovska-ziskala-v-holesove-cenu-pro-nejlepsi-brankarku/p8080031-jpg2/

——————————


left