28.04.2009 10:19

Boxerský oddíl Hodonína zvítězil v Dobraticích nejen na body

(Dobratice) Dobratické fotbalistky přivítaly na svém hřišti v 16. kole čtvrtý tým MSLŽ Nesyt Hodonín. Bez tří hráček základní sestavy (Skočovská, Stabravová, Heroková), a s novickou mezi třemi tyčemi Fischbachovou, nastoupily v teplém nedělním odpoledni dobratické ženy ke svému dalšímu zápasu.

Utkání se pro dobratické nevyvíjelo dobře. Hned v první minutě zápasu utekla Orečné jedna z hostujících fotbalistek a podél vyběhnuvší brankářky Fischbachové otevřela skóre 0:1. O pět minut později vedli hosté již 0:2, když zaváhání domácí obrany dokázali hosté využít. Ve 20.minutě to bylo již 0:3, kdy hosté využili závaru před brankou domácích fotbalistek a skórovali. Po té se hra vyrovnala a domácí začali vystrkovat růžky. Veselá hýřila aktivitou a snažila se co nejvíce zaměstnávat obranu hostujícího týmu. Ve 41. minutě se právě Veselá dostala po levé straně do brejku, obešla hostující brankářku Janotovou, která jí zezadu faulovala. Hlavní rozhodčí Nesrsta ocenil tento nešetrný zákrok pouze žlutou kartou a trestným kopem, ze kterého Skočková mířila jen těsně nad hostující svatyni. Oba týmy se tak do kabin rozešly za stavu 0:3.

 Do druhého půle vstoupily lépe dobratické fotbalistky. Pět minut po zahájení hry se před brankářku Janotovou natlačila Veselá, ta jí v pokutovém území srazila k zemi a z nařízené penalty se Šmídová nemýlila- 1:3. V zápětí však domácí fotbalistky z rohového kopu inkasovaly počtvrté a prakticky tak ztratily naději na fanoušky očekávaného vyrovnání. Dobratické ženy nadále bojovaly takřka o každý metr hřiště. Na své si přišli i milovníci boxu, to když jedna z hostujících hráček napadla před zraky hlavního sudího domácí Skočkovou. Rozhodčí Nesrsta však považoval tuto boxerskou vložku ve fotbale zřejmě za zcela běžnou. Velmi slabý výkon rozhodčího Nesrty gradoval o pět minut později, kdy se situace opakovala. Tentokrát byla v pěstním souboji poražena Orečná. Hodonín po té přidal další branku z rohového kopu a poslední šestý zásah z trestného kopu přes zeď, na který si však domácí brankářka alespoň sáhla. „Byl to můj první zápas v brance, takže jsem byla hodně nervózní. Navíc hned první střela skončila v brance, což mi na sebevědomí nepřidalo. Moc mi pomohl můj přítel, který mi po druhé brance radil co mám dělat a prakticky celý zápas mi zvyšoval sebevědomí.“ Uvedla ke svému prvnímu startu v dobratické svatyni Zuzana Fischbachová.

Předně bych chtěla poděkovat hráčkám, jelikož nám chyběla brankářka a místo ní nastoupila v brance stoperka, která na svůj první start podala sympatický výkon. Začátek zápasu jsme bohužel zaspali a ve 20.minutě prohrávali už 0:3! V závěru první půle nastal důležitý okamžik, který podle mého názoru ovlivnil celkový vývoj zápasu. Veselá se po levé straně výborně uvolnila a hostující brankářka jí nevybíravým způsobem faulovala- jasná červená karta. Pan rozhodčí byl jiného názoru a udělil pouze žlutou kartu. To co následovalo jsem dosud v kariéře nezažila. Hostující hráčky nasadily tvrdou, až brutální hru, která vyvrcholila ve druhé půli, kdy protihráčka inzultovala Skočkovou. Rozhodčí však neudělil nikomu ani žlutou kartu. Prakticky totožná situace nastala o pět minut později. Za co by se pak měla udílet červená karta? Je ostuda, že takový rozhodčí píská dokonce divizi a já jen doufám, že podobný zápas už nikdy ani já, ani mé svěřenkyně nezažijeme. Nechci se vymlouvat jen na rozhodčího, holky věděly, že to bude těžký zápas a rozhodně nepotřebovaly, aby je řezal i rozhodčí“ zhodnotila zápas trenérka domácího výběru Kateřina Školová

 

TJ Comfort Dobratice- FC Nesyt Hodonín 1:6 (0:3)

 

Branka Dobratic: 50. Šmídová (pen)

Sestava Dobratic: Fischbachová- Kuhová- Dybová, Paličková, Orečná- Skočková, Uhrová, Klusová, Parancová (Štefková)- Šmídová, Veselá

(pop)

—————

Zpět


Diskusní téma: Boxerský oddíl Hodonína v Dobraticích zvítězil nejen na body

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Anketa

Ohodnoťte výkon rozhodčího Nesrsty v tomto utkání jako ve škole

Výborný (25)
20%

Chvalitebný (24)
20%

Dobrý (22)
18%

Dostatečný (22)
18%

Nedostatečný (30)
24%

Celkový počet hlasů: 123


left