12.05.2010 11:39

Dobratice poprvé naplno bodovaly

 Dobratické fotbalistky přivítaly na hřišti v Dobré tentokrát tým ze Střední Moravy DFK Holešov a chtěly proti předposlednímu týmu tabulky 2. Moravskoslezské ligy žen konečně v novém roce zvítězit.

Již od první minuty se ujaly otěží zápasu domácí Dobratice a tentokrát šly za vítězstvím. Ve 3. minutě vyslala propagační střelu Školová, která vypadla brankářce z rukavic a mezi nohy mířila do branky. Svou chybu však brankářka hostů stačila včas napravit a tak se poprvé skóre měnilo o 6 minut později. Hostující obrana nedokázala odkopnout míč z autového vhazování, čehož využila v šestnáctce špatně hlídaná Heroková, která zamířila k pravé tyči a otevřela brankové hody- 1:0. Ve 20. minutě vybojovala rohový kop po samostatné akci středopolařka Mynářová. Míč si u rohového praporku postavila Fischbachová a její skvěle kopnutý roh poslala těsně před brankovou čárou do brány Smolíková- 2:0. Hosté se k prvnímu vážnějšímu ohrožení branky dostali ve 25. minutě, avšak vyzrát na velmi dobře fungující obranu se jim nepodařilo. Ve 33. minutě se však hosté radovali, když brankářka Skočovská špatně zasáhla balón, který doputoval k Samsonkové, jejíž střela z 35 metrů skončila v pravém horním rohu branky dobratických fotbalistek. O 2 minuty později mohli hosté dokonce vyrovnat, avšak brankářka Skočovská svou minelu z předchozích chvil napravila skvělým zákrokem. Ve 35. minutě se mohla kopat po faulu na Herokovou v pokutovém území penalta, avšak píšťalka hlavního rozhodčího Picmause zůstala němá. Domácí se dočkali zvýšení náskoku 3 minuty před koncem. Školová vysunula Veselou, která přelobovala vybíhající brankářku a upravila na 3:1. Do kabin tak odešly v lepší náladě domácí fotbalistky.

Do druhé půle vstoupily lépe domácí fotbalistky. Ve 47. minutě se sice dostalo duo Heroková, Veselá do šance, ale jejich střelecký pokus skončil neúspěšně. O 6 minut později stáhla Herokovou v pokutovém území jedna z hostujích hráček a sudí Picmaus tentokrát nezaváhal a ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavila kapitánka týmu Kuhová a Dobratice vedly 4:1. Dobratické tříbrankové vedení uspokojilo a iniciativu převzali hosté. Když se v 67. minutě trefila Skupinová, mohli být ještě domácí v relativním klidu. Když se však o 4 minuty později prosadila Zderčíková vypadalo to s domácím týmem všelijak. A mohlo být hůř! O 8 minut později vykopávala Fischbachová s pomocí tyče míč směřující do domácí svatyně z brankové čáry.  3 minuty později získala odražený míč Školová, která vysunula po pravé straně Fischbachovou, jejíž centr prodloužila Smolíková a Veselá definitivně rozhodla o prvním vítězství dobratických barev v novém roce.

 „V prvním poločase není až na malé vyjímky co vytknout. Druhý poločas byl horší. Holky to podcenily a málem je to stálo body Možná můžeme v některých momentech mluvit i o štěstí, ale i o tom fotbal je. Konečně jsme prolomily smůlu a hlavně se střelecky probudily. 5 gólů v zápase je úspěch. 3 body jsou doma a doufám, že v Hodoníně holky navážou na tento střelecký úspěch a odvezeme co nejlepší výsledek,“ uvedla k zápasu trenérka dobratických fotbalistek Lucie Uhrová

TJ Comfort Dobratice- DFK Holešov 5:3 (3:1)

Branky: 42., 87. Veselá, 9. Heroková, 20. Smolíková, 53. Kuhová (pen)

Sestava nebyla dodána

Foto: Jan Smekal

—————

Zpět


Diskusní téma: Dobratice poprvé naplno bodovaly

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Anketa

Jak podle vás dopadne zápas v Hodoníně?

Výhrou Hodonína (29)
38%

Remízou (21)
27%

Výhrou Dobratic (27)
35%

Celkový počet hlasů: 77


left