02.11.2010 10:34

Dobratice porazily Havířov a přezimují na druhém místě

V nedělním šlágru 11. kola zajížděly aktuálně třetí fotbalistky Dobratic na horkou půdu do Havířova, tedy průběžně druhého týmu MSDŽ. Utkání tudíž slibovalo velmi pěknou podívanou a cestu na hřiště za Letním kinem si našlo bezmála stovka zvědavých příznivců.

Dobratice postupně získávaly převahu nejen na hřišti, ale i v hledišti, kde měla dobratická děvčata početnou skupinku fanoušků v černožlutých barvách. Do první šance se vřítila již v 6. minutě po krásné akci Heroková, jejíž střela skončila těsně vedle levé tyče. Poprvé se mohli fanoušci dobratických děvčat radovat o 6 minut později. Mynářová zatáhla míč po pravé straně, přihrála Dunové, která prodloužila na Herokovou a dobratická ostrostřelkyně se nemýlila 0:1. O minutu později mohla zvýšit vedení hostujícího týmu opět Heroková, která střelou z 18 metrů pořádně vyděsila domácí brankářku. V 16. minutě se dostala po samostatné akci před šestnáctku domácích Mynářová, kterou však zradila koncovka. Ve 20. minutě mohli hosté po několikáté zvýšit své vedení. Kuhová nacentrovala míč až na malé vápno, kde stála Mynářová, která však místo hlavičky volila zakončení nohou a z vyložené šance přestřelila.

Ve 29. minutě se do další šance dostala po samostatné akci vynikající Heroková, která poslala míč z hranice šestnáctky pouze do připravené brankářky. Domácí se do prvního náznaku šance dostali až ve 33. minutě. Se vším si však bez větších komplikací poradila bezchybná obrana hostujících hráček. Ve 37. minutě vybojovaly Dunová Herokovou po další nebezpečné akci rohový kop, který šla vyjímečně rozehrávat Mynářová. Ta poslala míč na vzdálenější tyč, kde byla nepokrytá Heroková a hosté vedli 0:2. O minutu později mohli domácí alespoň snížit první střelou na branku, se kterou si však brankářka Skočovská zkušeně poradila. Ve 43. minutě měli domácí poslední šanci alespoň snížit nepříznivý vývoj zápasu z přímého kopu. Bohužel pro domácí si dobratická gólmanka s pokusem domácí hráčky poradila. Oba týmy se tak rozešly za stavu 0:2.

Druhá půle moc pohledný fotbal nepřinesla. Hra se odvíjela většinou ve středu hřiště a ani jeden z týmů se nedostával do šance. První vážnější situace ve druhé půli nastala v 76. minutě, kdy Školová rozehrála přímý kop do šestnáctky na hlavu Orečné, jejíž razantní a přesnou střelu hlavou vyrazila skvělým zákrokem domácí brankářka na rohový kop. „Viděla jsem jak Nikol kope roh a tak jsem si naběhla na centr a hlavičkovala na branku. Škoda, že to brankářka vyrazila,“ řekla po utkání smolařka dne Ilona Orečná. Dobratice si po té již bez větších komplikací pohlídaly důležité vítězství a přezimují na 2. pozici se ztrátou jednoho bodu na vedoucí Olympii Bruntál.

Musím dnes holky pochválit za bojovnost a nasazení. Nerad někoho vyzdvihuji, protože si holky zaslouží pochvalu všechny, ale výborný výkon předvedla Heroková, která ukázala jak je pro tým důležitá. Holky v podstatě nedovolily soupeři zdramatizovat utkání a šly za vítězstvím, které pro nás znamená dobrou pozici do jarních bojů.“ Zářil po utkání trenér Dobratic Dušan Bariš.

ČSAD Havířov- TJ Comfort Dobratice 0:2 (0:2)

Branky: 12. a 38. Heroková

ŽK: Holáňová (Havířov)- Veselá, Štefková (Dobratice)

Sestava Dobratic: Skočovská- Klusová- Uhrová (85. Sikorová), Veselá, Školová- Mynářová, Kuhová (61. Smolíková), Štefková (89. Pěchníková), Orečná- Heroková, Dunová (74. Mojžíšková) Trenér Dušan Bariš

Ilustrační foto: Autor

—————

Zpět


Diskusní téma: Dobratice porazily Havířov a přezimují na druhém místě

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Anketa

Je pro vás druhé místo spíše

velkým úspěchem (38)
26%

úspěchem (35)
24%

nevím, půl na půl (25)
17%

neúspěchem (25)
17%

velým neúspěchem (25)
17%

Celkový počet hlasů: 148


left