22.04.2010 10:01

Dobratice potrápily fotbalistky budoucího Baníku Ostrava

(Hlučín) Dobratické fotbalistky přijely do Hlučína s cílem oplatit podzimní porážku na svém hřišti (3:5) a docílit prvního bodového zisku na venkovním hřišti v novém roce. Bohužel neměla trenérka hostujícího týmu Lucie Uhrová v první půli moc důvodů k radosti.

První poločas se totiž odehrával výhradně v režii domácího týmu. Již v 9. minutě zápasu dostala domácí do vedení střelou ze šestnáctky Antalíková. Když o 8 minut později využila po centru nedůraz hostující obrany Stanjurová, mohli si přítomní diváci myslet, že je o zápase rozhodnuto. Z omylu je mohla vyvést ve 29. minutě Veselá, která se dostala do vyložené šance, avšak ke smůle hostujícího týmu, nedokázala rozvlnit síť domácí branky. Ve 38. minutě se ke slovu dostala opět domácí Stanjurová, která z malého vápna vystřelila „Pánu bohu do oken.“ A když o 3 minuty později nedokázala využít svou druhou vyloženou šanci v zápase Veselá, rozešly se oba týmy do kabin za stavu 2:0.

O přestávce promluvila trenérka Uhrová hostujícím fotbalistkám do duše a ty svou hru ve druhé půli podstatně zlepšily. V 53. minutě se po levé straně uvolnila Heroká odcentrovala do šestnáctky na Kohutkovou, která přelobovala vybíhající brankářku a snížila na 2:1. „Byla jsem hrozně šťastná, tak si to ani moc nevybavuju. Tuším, že Čiko (Lucie Veselá pozn. Autora) odcentrovala krásný dlouhý balón do šestnástky a já ho trefila z první,“ uvedla ke své první brance v dobratickém dresu Šarlota Kohutková. O 3 minuty později však ke smůle hostujícího týmu vrátila dvoubrankové vedení na stranu domácích po samostatné akci Stanjurová 3:1. V 60. minutě se o tom, že hlavní rozhodčí disponuje žlutými kartami přesvědčila po zbytečném faulu na Hlavenkovou Školová. O minutu později zdramatizovala zápas po samostatné akci Veselá, která prodrala středem hřiště a nekompromisně zavěsila 3:2. V 83. minutě „faulovala“ hostující Mynářová pronikající hráčku a z nařízené penalty vrátila na kopačky domácího Hlučína Hlavenková 4:2. O 3 minuty později vstřelila do sítě otřesených hostujících fotbalistkek Káňová a završila brankový účet zápasu na 5:2.

 „Myslím si že, výsledek 5:2, neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti. Neříkám, že Hlučín nebyl lepší v první půli, to určitě, ale v druhé půlce holky zabojovaly a Hlučín se "vezl". Za stavu 3:2 jsme Hlučín tlačily a myslím si, že kdyby pan rozhodčí nepískl podle mě vymyšlenou penaltu, tak je vysledek úplně jiný. S výkonem děvčat jsem maximalně spokojená, hrály srdíčkem a dokázaly potrápit  tým, který je suveréně na prvním místě.“ Uvedla k zápasu trenérka dobratických fotbalistek Lucie Uhrová.

DFC Hlučín- Comfort Dobratice 5:2 (2:0)

Branky: 17. 56. Stanjurová, 9. Antalíková, 83. Hlavenková, 86. Káňová- 53. Kohoutková, 61. Veselá

Sestava Dobratic: Skočovská- Orečná, Mynářová, Školová, Fischbachová- Heroková, Kuhová (81. Štefková), Veselá, Skočková - Kohutková (62. Dunová), Smolíková Trenérka týmu: Lucie Uhrová

—————

Zpět


Diskusní téma: Dobratice potrápily fotbalistky budoucího Baníku Ostrava

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Anketa

Myslíte si, že po převzetí Hlučína Baníkem Ostrava, bude hrát Baník nejvyšší soutěž pravidelně?

Ano (25)
35%

Nevím (21)
29%

Ne (26)
36%

Celkový počet hlasů: 72


left