12.05.2009 11:26

Dobratice sahaly proti Lubině po bodu

 Dobratické fotbalistky přivítaly v dalším utkání MSLŽ na domácím hřišti aktuálně 3.tým soutěže Spartak Lubinu a měly hostům oplácet podzimní porážku 0:1. Tým nemohla v tomto zápase vést Kateřina Školová, která porodila dceru Veroniku a musí se tak věnovat svým mateřským povinnostem.

 Poprvé se před fanoušky dobratického klubu představila jako hlavní trenérka Marie Zifčáková. Zkušená trenérka s prvoligovými zkušenostmi z pražských „S“, naordinovala svým svěřenkyním ofenzivněji laděný styl, který dobratickým fotbalistkám slušel. Od první minuty se hrál svižný, atraktivní a ofenzivní fotbal, který rozhodně nevypadal na to, že hraje poslední tým s 3. týmem. Ve 23.minutě se ujali hosté vedení zásluhou Pavelkové, která našla recept k překonání domácí brankářky Skočovské. To však domácí tým spíše vyburcoval k větší aktivitě. Domácí i hosté si během první půle dokázali vytvořit spoustu vyložených šancí, bohužel pro diváka, bez gólového efektu. Do největší šance se domácí dostali po rohovém kopu Fischbachové Veselá, avšak ani ona nenašla recept k překonání hostující brankářky Jurasové. Poločas tedy skončil hubeným vítězstvím Lubiny- 0:1.

 Do druhé půle vstoupila nažhavená dobratická děvčata excelentně. Hned po rozehrání zatáhla míč po pravé straně Klusová odcentrovala na vzdálenější tyč, kde našla Šmídovou, ta míč po hrubé chybě brankářky Jurasové „přihrála“ o levou tyč Herokové, která míč doklepla do sítě- 1:1. Domácí však inkasovali hned z protiútoku, když vítěznou branku vstřelila ve 48.minutě zápasu hostující Marková. O pět, respektive 7 minut později měla na kopačkách vyrovnání Veselá, avšak její snaha vždy ztroskotala na Jurasové v brance Lubiny. I nadále se hrálo nahoru, dolů, akce střídala akci a oko fotbalového fanouška si přišlo na své.

 V 79. minutě mohla překvapit lobem z 18 metrů hostující brankářku Klusová, avšak její střelecký pokus brankářka Spartaku nadvakrát zlikvidovala. Třetí branku Spartaku vstřelila z brejku v 84.minutě Najzarová, která definitivně pohřbila naděje dobratických fotbalistek na bodový zisk. I přes dobrý výkon dobratické fotbalistky neuspěly, další zápas odehrají v sobotu 16.května v 16:00 hod. na hřišti ČSAD Havířov.

 

Chtěla bych hráčkám moc poděkovat za předvedený výkon. Mohli jsme dnes vyhrát, ale dostali jsme hloupé góly, což rozhodlo,“ uvedla k zápasu trenérka domácího výběru Marie Zifčáková

 

TJ Comfort Dobratice- Spartak Lubina 1:3 (0:1)

 

Branky: 46. Heroková- 23. Pavelková, 48. Marková, 84. Najzarová

 

Sestava Dobratic: Skočovská- Fischbachová- Orečná, Paličková, Sikorová (71. Parancová)- Klusová, Uhrová, Skočková, Šmídová (64. Stabravová)- Heroková, Veselá

—————

Zpět


Diskusní téma: Dobratice sahaly proti Lubině po bodu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Anketa

Jakou známkou byste ohodnotil(a) výkon hráček proti Lubině? Jako ve škole

1 (31)
25%

2 (26)
21%

3 (22)
17%

4 (23)
18%

5 (24)
19%

Celkový počet hlasů: 126


left