29.09.2010 12:05

Dobratice se v Bruntále porazily samy

Dobratické fotbalistky ve šlágru 6.kola zajížděly na hřiště do Moravského Kočova, kde je čekaly  neporažené fotbalistky Olympie Bruntál. S cílem získat 3 body, Již před utkáním nabádal trenér Bariš své svěřenkyně k aktivní hře, přesto to byli domácí, kdo se v zápase ujal již ve 2. minutě vedení.

Takový start jsem už dlouho nezažil. Zatlačili jsme soupeře na jeho polovině, ten v nouzi odkopne míč, založí protiútok a my si srazíme centr, který by šel jinak vedle do branky,” komentoval nešťastný úvod zápasu hostující coach Dušan Bariš. Domácí byli aktivnější a svou nátlakovou hrou donutili hostující fotbalistky k dalším chybám, O 16 minut později nechaly ve vlastní šestnáctce volnouí Húšťavovou a ta zvýšila vedení na 2:0. Domácí fotbalistky si vedení zasloužily. Šly „po hlavě“ za vítězstvím , zatímco se Dobratice prezentovaly spíše profesorským fotbalem. Dobraticím se povedlo snížit po hrubé chybě domácí brankářky Hedvíčkové, která ve 25. minutě chytla ve vlastní šestnáctce míč po „malé domů“ a z následujícího nepřímého volného kopu dokázala vykřesat naději na obrat Kuhová. Domácí hráčky však nadále pokračovaly v aktivní hře a svého soupeře a donucovaly k dalším chybám. O minutu později totiž „namazala“ do brejku střídající Plačková a Sedláčková zvýšila na 3:1. „Já to prostě nechápu, máme zkušený tým, který by měl podobné utkání zvládnout a my uděláme 3 hloupé chyby, po kterých inkasujeme a nejsme schopni se zvednout a jít dál.“ Uzavřel první polovinu utkání dobratický lodivod.

O přestávce naváděl trenér Bariš své svěřenkyně k lepšímu výkonu. Druhá půle se však nesla v obdobném duchu jako první polovina utkání, kdy se domácí fotbalistky lépe pohybovaly a měly více ze hry. Přesto byla druhá půle vyrovnanější, než první poločas. Dobratické fotbalistky se sice snažily s výsledkem něco udělat, ale na pohyblivější domácí, dnes zkrátka neměly. Domácí tým zejména díky rychlonohé Jarošové, neustále hrozil z nebezpečných brejků, s čímž měly hostující hráčky velké problémy. „Dnes nám chyběla hra srdíčkem a chuť po vítězství. Vím, že jsme asi lepším týmem, ale bohužel jsme to nepředvedly a v tomto zápase právem zvítězily holky z Bruntálu. Všechny míče, které jsem vykopla se hned vracely zpět. V tomto zápase byl velký nápor na obranu. A ačkoli jsem se snažila obranu dirigovat, tak nás soupeř ve druhé půli přehraval ve středu hřiště, kde zůstavaly nepokryté hráčky. Když už jsme se dostaly k bráně soupeře, tak nebyl nikdo, kdo by dokázal zakončit. Myslím, že hlavní důvod prohry byla psychika některých hráček. V druhé minutě vlastní gól, další gól po hrubé chybě naší hráčky a pak polovina týmu měla hlavu dole a už jsme se z toho nedokázaly vyhrabat.“ Řekla po zápase k první prohře svého týmu kapitánka Dobratic Lucie Uhrová.

Prohráli jsme zaslouženě.Domácí měli větší nasazení a šli do zápasu s velice bojovným srdcem. Naše děvčata nechala vše co je doposud zdobilo doma. Nastoupily k zápasu bez srdce a nedokázaly se vyrovnat s důrazem domácích,které měly před fanoušky obrovskou motivaci nás porazit. To bylo nakonec nejdůležitější. Musím ocenit kvalitu domácích. Čeká nás hodně práce, abychom mohli na jaře soupeři vrátit porážku. Byl to zatím nejlepší soupeř, který velmi dobře ukázal naše slabá místa a trestal náš laxní přístup. .“ Řekl k výkonu svých svěřenkyň trenér Bariš

TJ Olympia Bruntál- TJ Comfort Dobratice 3:1 (3:1)

Branky: 2. Školová (vlastní), 17. Húšťavová, 26. Sedláčková- 25. Kuhová

Sestava Dobratic: Skočovská- Uhrová (87. Sikorová)  - Orečná (20. Plačková), Zámečníková, Školová- Fischbachová (60. Dunová), Kuhová (55. Mojžíšková), Štefková, Heroková- Smolíková, Veselá, Trenér Dušan Bariš

 Foto převzato

—————

Zpět


Diskusní téma: Dobratice se v Bruntále porazily samy

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Anketa

Na kterém místě podle Vás skončí po podzimu dobratické fotbalistky?

1. místo (26)
14%

2. místo (28)
15%

3. místo (23)
12%

4. místo (23)
12%

5. místo (23)
12%

6-7. místo (21)
11%

8-10. místo (22)
12%

11-12. místo (21)
11%

Celkový počet hlasů: 187


left