21.09.2010 11:49

Dobratice si připsaly již 5. výhru v řadě

(Vojkovice) Neporažené dobratické fotbalistky čekalo tentokrát regionální derby proti začínajícím hráčkám Brušperku, které ještě před zápasem sebejistě prohlašovaly, že si jedou na hřiště ještě v minulém roce druholigového týmu, minimálně pro bod. Pikantností tohoto derby bylo i to, že dvě hráčky Brušperku (Šmídová, Paličková), hájily ještě v minulé sezóně barvy Dobratic.

Dobratice nehrály v nejsilnější sestavě, přesto mělo utkání však od úvodního hvizdu jednoznačný průběh. I přestože dobratické fotbalistky začaly utkání velmi vlažně, byly to právě ony, kdo udával tempo hry. Domácí se ujali vedení ve 13. minutě, kdy se šťastně trefila Dunová. Ta samá hráčka pak zvýšila vedení dobratických fotbalistek o minutu později a zdálo se, že utkání spěje k vysokému vítězství domácích. To se však nestalo, dobratické hráčky totiž vstřelení dvou branek uklidnilo a chtěly utkání k velké nelibosti domácího trenéra Dušana Bariše pouze dohrát. Hráčky Brušperka se sice snažily napadat svého známějšího rivala agresivní hrou, avšak na dobře organizovanou obranu v čele s kapitánkou Uhrovou neměly svěřenkyně trenéra Nagyho sebemenší šanci. V závěru prvního poločasu domácí lavičce zatrnulo, když se po jednom ze soubojů o míč ocitla v nefotbalové pozici domácí kapitánka Uhrová, naštěstí její zranění nebylo vážné a utkání dohrála. První poločas tak skončil po jednoznačném průběhu 2:0.

Druhá půle nepřinesla ze strany obou týmů změnu k lepšímu. Stále se hrálo více na polovině hostujícího týmu, který se víceméně úspěšně bránil dobratickým útokům. Domácí proto poslali do hry své 3 ofenzivní hráčky, což vedlo k dalšímu zvýšení tlaku na již tak dezorientovanou obranou Brušperku. Dobraticím se podařilo potřetí dobýt branku Brušperku v 67. minutě, kdy se po rohovém kopu trefila Kuhová. Domácí přehrávali mladé fotbalistky Brušperku ve všech herních činnostech a po několika průnicích mohli své vedení ještě zvýšit.

Hostující fotbalistky utrpěly velkou ztrátu v průběhu 75. minuty, kdy se zranila zkušená Šmídová, se kterou nebudou moct v Brušperku na podzim bohužel počítat. „Špatně jsem trefila balón a snažila se ho ještě ve vzduchu zpracovat, bohužel jsem špatně našlápla a kotník to nevydržel. Budu mít 2 týdny sádru a pak budu chodit na rehabilitace, takže jsem asi pro podzim skončila,“ uvedla ke svému zranění bývalá hráčka Dobratic. V 87. minutě se z brejku trefila Heroková, která zvýšila na konečných 4:0. „Šla jsem sama na brankářku a.chtěla vystřelit k pravé tyči, ale nevyšlo to, tak jak jsem chtěla. Jejich gólmanka nebyla moc zkušená, míč se jí odrazil od ruky a doputoval do branky“, řekla ke své šesté trefě v sezóně šťastná střelkyně Klára Heroková. Dobratice tak proti nováčkovi splnily svou povinnost a dokráčely si k páté výhře v řadě.

V první půli jsme podali nejhorší výkon v této sezóně, přesto jsme dokázali v podstatě z ničeho dát dvě branky. Hráli jsme bez pohybu, nasazení a jen čekali s čím přijde soupeř. Zabrala vždycky pouze jedna hráčka ostatní ji pouze sledovali. To by se nám v dalším zápase proti Bruntálu nemuselo vyplatit,“ reagoval naštvaně na výkon svých svěřenkyň trenér domácích Dušan Bariš.

I když jsme nastoupili v nejsilnější sestavě , tak jsme tahali v zápase za kratší konec. Domácí nás přehrávali jak  technicky tak rychlostně. Převážně v prvním poločase nás skoro k ničemu nepustili a dokazovali nám na hřišti, proč jsou v MSLŽ zatím bez ztráty bodu. Naše holky byly na zápas nažhavené, ale to bylo proti dobře hrajícím domácím málo. Opět se ukázaly naše nedostatky, a to je především kombinace a akcelerace. Na druhou stranu jsem byl spokojen s nasazením. Holky hrály až do konce svých sil, což oceňuji. Z jednotlivců bych chtěl vyzdvihnout dobrý výkon brankářky Pařenicové, která se zlepšuje zápas od zápasu. A na pravém beku 14 letou Morysovou. Pro nás je důležité , že holky fotbal baví a výsledky i zlepšená hra se dostaví časem,“ řekl k zápasu asistent trenéra Brušperku Rostislav Golla.

 

TJ Comfort Dobratice- SK Brušperk 4:0 (2:0) Rozhodčí: Mojžíš

Branky: 13., 14. Dunová, 67. Kuhová, 87. Heroková

Žk: Zámečníková (Dobratice)

Sestava Dobratic: Skočovská- Uhrová- Školová , Zámečníková, Orečná- Fischbachová, Kuhová, Štefková (61. Pěchníková), Klusová (40. Sikorová)- Dunová (60. Heroková), Mojžíšková (48. Veselá) Trenér Dušan Bariš

foto: Karel Moškoř

—————

Zpět


Diskusní téma: Dobratice si připsaly již 5. výhru v řadě

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Anketa

Porazí Dobratice v dalším utkání Olympii Bruntál na jejím hřišti?

Ne (30)
36%

Bude to nerozhodně (21)
25%

Ano (33)
39%

Celkový počet hlasů: 84


left