16.02.2010 10:06

Dobratice skončily na turnaji v Hlučíně předposlední

(Hlučín) Devatenáctý ročník Slezského poháru v Hlučíně, zastihl dobratické fotbalistky v nedbalkách. Po celý turnaj totiž svěřenkyně trenérky Uhrové, působily značně ospalým, až rozpačitým dojmem a podávaly podprůměrné výkony. Dobratice, byly organizátory turnaje domácím Hlučínem, nalosovány do nejsilnější skupiny A, přesto svým výkonem zůstaly daleko za očekáváním.

Dobratice- Ex Hlučín 0:1

První zápas ve skupině, odehrály dobratické fotbalistky proti bývalým hráčkám Hlučína, za které nastoupila ex dobratická Hýlová. Hráčky Ex Hlučína, hrající většinou nejvyšší soutěž, byly sice opticky lepším týmem, avšak dlouho se nemohly proti bezchybně pracující obraně prosadit. Dvě minuty před koncem, rozhodla o výsledku nikým nehlídaná Mokrošová, která nedala brankářce Skočovské šanci.

Dobratice- Hlučín I. 1:2

Druhý zápas byl pro dobratické o chloupek lepší, přesto se domácí Hlučín, dostával do nebezpečných šancí a jen díky brankářce Skočovské, která po celý turnaj předváděla skvělé zákroky, hráčky Dobratic neinkasovaly. Ve 7. minutě šli domácí po zásluze do vedení. Domácím se podařilo zvýšit vedení ve 12. minutě a dobratičtí snížili z protiútoku zásluhou Veselé na konečných 1:2.

Dobratice- Slovan Ostrava 1:1

Třetí vystoupení dobratických fotbalistek na turnaji přineslo první bodový zisk. Oba týmy předváděly průměrný fotbal, který oko fotbalového diváka příliš nepotěšil. Fotbalistky Slovanu sice šli do vedení po zbytečné, taktické chybě, ale zvýšit vedení se jim nepovedlo, zejména zásluhou výtečné Skočovské. O vyrovnání se postarala po individuální akci Školová, která musela svým spoluhráčkám ukázat, jak se střílí branky sólem, přes celé hřiště. Díky tomuto „majstrštyku“ získaly dobratické fotbalistky jeden bod.

Dobratice- Žilina 1:3

Poslední vystoupení ve skupině, mohlo Dobraticím přinést, alespoň teoretickou šanci na solidnější umístění pouze za předpokladu, že by porazily prvoligový slovenský klub. Dobratické fotbalistky snily svůj sen do 5. minuty, kdy nejlepší hráčka turnaje Hmírová otevřela gólový účet zápasu. Dobratice, i nadále pokračovaly v laxním přístupu, což slovenky potrestaly dalšími dvěma góly. Snížit se dobratickým fotbalistkám podařilo v závěrečných minutách zápasu zásluhou Mynářové.

V zápasech ve skupině A, obsadily dobratické fotbalistky poslední místo, se ziskem jednoho bodu, za remízu se Slovanem a čekal je zápas o 9. místo. V něm nastoupily proti fotbalistkám Štramberku.

Dobratice- Štramberk 4:0

Pokud si trenérka Uhrová myslela, že její svěřenkyně Štramberk „přejedou“, šeredně se mýlila. Dobratice sice měly od začátku zápasu jednoznačnou převahu, ale do šancí se dlouho nemohly dostat. Nebylo to však zásluhou bezchybné obrany Štramberka, jako spíše neschopností dobratických fotbalistek vystřelit na branku. Pro štramberské fotbalistky, bylo více než lichotivé, že s nimi měly druholigové fotbalistky tak velké problémy. Dobratické fotbalistky sice zvítězily čtyřbrankovým rozdílem, avšak jejich výkon byl vskutku mizerný.

Sestava Dobratic: Skočovská- Školová, Fischbachová, Mynářová, Štefková, Klusová, Kuhová, Heroková, Skočková, Veselá, trenérka Lucie Uhrová, vedoucí týmu Ilona Orečná

Co dodat?? Jedině to, že holky celý turnaj tzv. odevzdaly. Fyzičku mají, jsou běhavé, ale co je to platné, když si nepřihrají, nestřílí a ty nejvyloženější šance zahodí. Tenhle turnaj bych chtěla hodit za hlavu, pro holky to bylo jen odreagování po fyzické zátěží, při zimní přípravě. Ještě pojedeme na 1 turnaj, kde budu přihlašovat dvě družstva, aby si zahrála každá holka z týmu, ale tenhle je taky jen jako zpestření. Pro nás je teď nejdůležitější sezóna.“ Uvedla k turnaji trenérka Lucie Uhrová.

 

—————

Zpět


Diskusní téma: Dobratice skončily na turnaji v Hlučíně předposlední

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Anketa

Je pro vás vystoupení dobratických fotbalistek na Slezském turnaji zklamáním?

Ano (34)
43%

Nevím (22)
28%

Ne (23)
29%

Celkový počet hlasů: 79


left