19.10.2010 10:19

Dobratice ve Vítkovicích zvítězily

Dobratickým fotbalistkám přidělil los 9. kola MSDŽ cestu do Ostravy, kde je čekaly čtvrté Vítkovice. Přední tým Frýdeckomístecka tak napodobil „valcíře“, kteří ve Vítkovicích hráli minulý týden a odvezli si rovněž vítězství 3:1. Další pikantností utkání bylo, že v obou týmech působí bývalé hráčky exdobratická Stabravová ve Vítkovicích a exvítkovická Klusová a Fischbachová na straně druhé.

Ještě v minulé sezóně druholigové Dobratice, byly v tomto utkání favority a tak se očekával jasný průběh zápasu. V první půli však Dobratice působily značně ospalým dojmem a byly to spíše domácí, kteří měli častěji míč na kopačkách. Do vážnější šance se však ani jeden z týmů nemohl dlouho dostat. Bezchybná obrana a nepřesná kombinace byly příčinou remízového vývoje v první půli. Přesto to byli hosté, kdo se mohl radovat z gólu. Ve 23. minutě se totiž v závaru před brankou domácích nejlépe zorientovala exvítkovická Klusová a překonala brankářku Vítkovic 0:1.

V průběhu 30. minuty se do šestnáctky vřítila Heroková, kterou v pokutovém území faulovala Backová a rozhodčí Slaný odpískal pokutový kop. O tom, že se penalta dá jen špatné kopnout se záhy přesvědčila Veselá, která slabou střelou nechala vyniknout brankářku Lokajovou. Oba týmy se tak rozešly do kabin za stavu 0:1.

O přestávce promluvil trenér Bariš svým svěřenkyním „do duše“ a do druhé půle nastoupil nabuzený tým. Dobratice se ve druhé půli usadily na dlouhé minuty na polovině Vítkovic a zaměstnávaly obranu domácího týmu, bez gólového efektu. Hosté se dočkali zvýšení vedení v 67. minutě, kdy Kuhová uvolnila Orečnou, která příčnou střelou k tyči nedala Lokajové šanci. Jiskřičku naděje vykřesaly Vítkovice v 71. minutě, kdy závaru před hostující brankou využila Odziomková a snížila na 1:2. "Vím, že gól, který jsme dostaly začal mojí chybou, nedokázala jsem ubránit hráčku a ta odcentrovala míč do šestnáctky, ale u naší branky stály další 4 hráčky, které nedokázaly odkopnout míč ani po třech dorážkách. Měly bychom být důraznější ve vápně a včas odkopnout míč." Řekla k obdržené brance kapitánka Dobratic Lucie Uhrová

 Dobratice však nedovolily zdramatizovat závěr zápasu. O minutu později opět Kuhová uvolnila jako přes kopírák Orečnou, která opět k tyči vstřelila svou 2 branku v zápase. Vítkovice se sice snažily s výsledkem i nadále něco udělat, ovšem pokaždé narazily na dobře organizovanou obranu Dobratic. V 90. minutě se mohli domácí dočkat alespoň snížení. Na trestný kop z 35 metrů dobíhaly Odziomková Fidlerovou, avšak jejich snaha by nemohla nic změnit na výsledku, neboť obě hráčky byly v ofsajdu. Zápas tak skončil po právu vítězstvím hostujícího týmu 1:3.

„První polovina byla z naší strany katastrofální. Holky hrály bez pohybu, bez nasazení a zřejmě si myslely, že se Vítkovice porazí samy. Vstřelily náhodnou branku a dál pokračovaly v apatickém výkonu. O přestávce proto udělal trenér dusno a holky ve druhé půli přidaly. Přesto to z naší strany nebylo dobré utkání a jen díky papírově slabšímu soupeři, ho holky dotáhly do úspěšného konce.“ Řekl po utkání vedoucí družstva Comfortu Dobratice Zbyněk Popovský.

Fotogalerie ze zápasu zde

FC Vítkovice- TJ Comfort Dobratice 1:3 (0:1)

Branky: 71. Odziomková- 67., 72. Orečná, 23. Klusová

Sestava Vítkovic: Lokajová - Backová, Postředníková, Klímková, Stabravová - Fidlerová, Odziomková, Nguyen, Matysíková - Trojanová (80. Vavříková), Rehovičová (20. Gvužďová, 70. Stošková) Trenér: Michal Mayer

Sestava Dobratic: Skočovská- Uhrová, Fischbachová, Veselá (74. Pěchníková), Školová- Smolíková (15. Štefková), Kuhová (73. Mojžíšková), Mynářová (74. Sikorová), Orečná- Klusová, Heroková Trenér Dušan Bariš

—————

Zpět


Diskusní téma: Dobratice ve Vítkovicích zvítězily

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Anketa

Jak podle Vás dopadne příští zápas se Slávií Stachovice?

Výhrou Dobratic (43)
45%

Remízou (24)
25%

Výhrou Stachovic (28)
29%

Celkový počet hlasů: 95


left