04.05.2009 16:14

Dobratické fotbalistky čepovaly v Brně "desítku"

Za teplého sobotního odpoledne odehrály dobratické fotbalistky další zápas MSLŽ, tentokrát na hřišti 1.FC Brna na umělé trávě v Ivanovicích.

Dobratické fotbalistky nezačaly utkání zrovna nejlépe. Hned ve 3.minutě zápasu vyslala Skálová svou střelu jen těsně nad břevno hostující branky. O tři minuty později zahrávali domácí rohový kop a následný závar před brankou dokázala hostující obrana uhasit jen s vypětím všech sil. O dvě minuty později zahrávala Remešová roh, v malém vápně našla zcela osamocenou Součkovou, jejíž hlavička skončila jen těsně nad břevnem svatyně hostujících fotbalistek. V 10. minutě prověřila hostující brankářku z trestného kopu Skálová, avšak ani ona na Skočovskou v brance Dobratic nevyzrála. O 13 minut později se však domácí už radovali po pohledné akci domácích, kdy Peschelová usměrnila míč poprvé do branky hostí 1:0.

Brňanky se usadily na polovině hostujícího týmu a kombinační hrou procházely obranou jako pověstný nůž máslem. Z další branky se domácí radovali až o 10 minut později, když opět Peschelová překonala Skočovskou podruhé. Dobratická Veselá mohla ve 35.minutě snížit, když se po samostatné akci dostala před šestnáctku, avšak namířila jen těsně vedle pravé tyče domácích.

O minutu později se k dalekonosné střele napřáhla Remešová a střelou z 30 metrů o pravou tyč dobratické svatyně zvýšila již na 3:0 pro jihomoravanky. Ve 39.minutě přidaly Brňanky svoji čtvrtou branku do sítě Dobratic, když se po rohovém kopu Remešové nejlépe zorientovala Balaščáková, která hlavou propálila vše co jí stálo v cestě 4:0. Minutu před koncem první půle uvolnila krásným pasem Kalová Balaščákovou, která vstřelila svou druhou branku v tomto utkání- 5:0.

Dobratice začaly druhou půli lépe. Do slibné příležitosti se dostala Veselá, kterou v poslední chvíli zradila koncovka. V pohodě hrající Brno přidalo v 66.minutě další branku, kdy se trefila po přihrávce Junákové Soušková- 6:0. Ta samá hráčka pak skórovala o čtyři minuty později, kdy ji vysunula Remešová- 7:0. Herní koncert Brna pokračoval i v 74.minutě. Hálová vysunula Kopijevskou, která však svou střelu mezi tři tyče usměrnit nedokázala. O dvě minuty později to domácím vyšlo, kdy se z voleje trefila k pravé tyči Skálová 8:0.

V 81.minutě utekla po pravé straně Kalová odcentrovala na Houšťovou, která zvýšila již na 9:0 pro domácí. O dvě minuty později završila po samostatné akci Kopijevská dílo zkázy a vstřelila 10 branku tohoto utkání. Na drtivém vítězství Brna nic nezměnil ani fakt, že se dobratická Veselá několikrát sama pokusila o zteč, avšak její akce končily většinou na nepochopení svých spoluhráček, nebo na bezchybně organizované obraně domácího výběru. Jakoby toho neměly dobratické fotbalistky dost, postihla je další nepříjemnost. Kdy cestou zpět zkolabovala v autobuse jedna z hráček, naštěstí přivolaný lékař nezjistil nic vážnějšího a postižená hráčka pokračovala s týmem domů.

Holky si dneska s chutí zastřílely. Konečně nám to tam začalo padat. Na jaře předvádějí holky pěkný fotbal a většinou soupeřky přehrávají. Problém byl ale z koncovkou. Snad se to dneska zlomilo a bude se nám dařit i nadále. Dneska si zaslouží všechny holky pochvalu a bylo by nefér někoho zvlášť vyzdvihovat.“ uvedl k utkání trenér domácích František Lípa

Bohužel jsme tento zápas nezvládli. Nechali jsme si dát spousty zbytečných gólů. Asi pět holek se snažilo hrát, ostatní to odflákli. Podle toho to tak vypadalo a dopadlo,“ uvedla k zápasu trenérka dobratických fotbalistek Kateřina Školová.

 

1.FC Brno „B“- TJ Comfort Dobratice 10: 0 (5:0)

 

Branky: 22.,32 Peschelová,39., 44. Balaščáková, 66., 70. Soušková, 36.Remešová, 76. Skálová, 81. Houšťová, 83. Kopijevská

Sestava Brna: Rusňáková – Hálová, Remešová, Fantová, Junáková – Kopijevská, Kalová, Skálová, Peschelová, Balaščáková (Houšťová) – Soušková

Sestava Dobratic: Skočovská- Klusová- Orečná, Paličková, Sikorová- Fischbachová- Skočková (84.Goluchová), Kuhová (67.Michaláková), Šmídová (45. Štefková)- Stabravová (45. Parancová), Veselá

—————

Zpět


Diskusní téma: Dobratické fotbalistky čepovaly v Brně "desítku"

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Anketa

Co chybělo podle Vás dobratickým fotbalistkám v zápase s Brnem?

Rychlost (25)
18%

Vůle po vítězství (21)
15%

Přesné přihrávky (21)
15%

Bojovnost (23)
16%

Nasazení (21)
15%

Vše (29)
21%

Celkový počet hlasů: 140


left