05.10.2009 10:26

Dobratické fotbalistky, donutily Jihlavu k vystřídání brankářky, již v první půli

 V šestém kole Moravskoslezské ligy žen přivítaly dobratické fotbalistky nováčka soutěže Vysočinu Jihlava. Jihlavský klub vyslal do Moravskoslezského kraje oba A týmy, muži totiž sehráli v neděli utkání v nedaleké Ostravě ve Vítkovicích a stejně jako ženy, odjeli s nepořízenou. Jihlavanky porazily v minulém kole na domácím hřišti Slovan Ostrava 2:0, a proto se dalo očekávat vyrovnané utkání.

Autor:

Zbyněk Popovský

 Lépe začaly domácí fotbalistky. Již v 1. minutě vysunula Skočková Veselou, ta přetaženým centrem našla Fischbachovou, která nabila Kuhové, jejíž střelu se podařilo na poslední chvíli hostujícím fotbalistkám zablokovat. O čtyři minuty později se už domácí radovali. Kuhová našla na pravé straně rozběhnutou Veselou, která nepodařeným centrem, překonala k velké radosti domácího publika, hostující brankářku poprvé- 1:0. Hosté mohli odpovědět ve 12. minutě z trestného kopu, avšak střela hostující hráčky přeletěla pravý horní růžek domácí svatyně. O 2 minuty později využila hrubé chyby jihlavské obrany agilní Heroková a zvýšila na 2:0 pro domácí. Ve 23. minutě vyzvala Školová k brejku Veselou, jejíž střelu hostující obrana odvrátila pouze k Herokové, která poslala míč jen těsně vedle levé tyče branky hostujícího týmu.

 Domácí Heroková, v souboji s jihlavskou Ryšavou (autor: Kamil Moškor)    V průběhu 28. minuty se Dobratice radovaly potřetí, když Kuhová našla Veselou a ta parádní střelou překonala hostující brankářku potřetí- 3:0. Hosté po té sáhli k netradičnímu kroku a vystřídali již ve 35. minutě brankářku, přestože za obdržené branky, s výjimkou prvního gólu nemohla. Jihlavské fotbalistky se prezentovaly zejména propagačními střelami z dálky, kterými ohrožovaly branku domácích. Situaci z 28. minuty, si domácí připomněli 3 minuty před koncem první půle. Kuhová našla ve vápně hlavu Veselé a míč, který směřoval za brankovou čáru, dorazila Skočková a bylo to již 4:0. Hosté však ještě do přestávky dokázali výsledek korigovat, když zaváhání dobratické defenzivy využila Pavelcová, která se tak jako poslední zapsala do listiny střelců v první půli.

 Do druhé půle nastoupili domácí velmi vlažně. V 50. minutě se sice prosadila krásnou střelou k pravé tyči z 23 metrů Heroková, to však bylo ze strany domácích, na dlouhé minuty vše. Hosté vycítili svou šanci a začali pomalu domácí přehrávat. Zejména akce po pravé straně byly pro domácí fotbalistky velice nebezpečné. To, že domácí neinkasovali, bylo jen zásluhou neschopnosti jihlavských hráček, přetavit své šance ke vstřelení branky. Přesto se hostům podařilo snížit v 63. minutě zásluhou Šeré, které se tak podařilo toto utkání, jak se patří zdramatizovat. Domácí, i nadále pokračovali v apatickém výkonu a hosté, nedokázali proměnit, ani ty nejvyloženější šance.

 Čestnou výjimku tvořila situace v 76. minutě, kdy se po levé straně hezky uvolnila střídající Spratková. Její střílený centr, však skončil jen těsně vedle pravé tyče jihlavské branky. O 2 minuty později mohla svůj solidní výkon završit hattrickem Veselá, které do vyložené šance skvěle přihrála jinak nevýrazná Fischbachová. Veselá však s nabídnutou šancí naložila macešsky a její slabá střela neměla naději na úspěch. Dobratice mohly utkání v klidu dohrát, přesto se tak nestalo. Čtyři minuty před koncem, totiž vyrobila hrubou chybu jedna z domácích hráček a umožnila vyniknout Šeré, která překonala zastupující brankářku Klusovou, dnes již podruhé a snížila na konečných 5:3. Závěrečný nápor hostů k dalšímu vážnějšímu ohrožení branky nevedl a tak si Dobratice po zpackané druhé půli připsaly další vítězství v sezóně.

Dnešní zápas se nám povedl. Holky začaly hrát skvěle, už od začátku. V kabině jsme si řekli, že nám naše dobré výkony nic nepřinesou, když nesmyslně prohráváme o 1, nebo 2 góly. Řekli jsme si, že se musíme odlepit od konce tabulky a vyšlo to. Holky hrály srdíčkem. Určitě tam byly nějaké chyby, obzvlášť posledních 15 minut. Dostali jsme během zápasu 3 góly, které padnout nemusely, být důraznější hry některých hráček, mohli jsme skončit s nulou, ale hlavní je vítězství a zisk 3 bodů. Holkám moc děkuji za předvedený výkon a doufám, že to všechny nakopne k dalšímu zápasu,“ uvedla po utkání šťastná trenérka Lucie Uhrová.

TJ Comfort Dobratice- FC Vysočina Jihlava a.s. 5:3 (4:1)

Branky: 5., 28. Veselá, 14., 50. Heroková, 42. Skočková- 63., 86. Šerá, 45. Pavelcová

Sestava Dobratic: Klusová- Mynářová- Orečná, Školová, Štefková (90. Sikorová) - Skočková, Kuhová, Smolíková (45. Spratková), Fischbachová (83.Parancová)- Heroková, Veselá

—————

Zpět


Diskusní téma: Dobratické fotbalistky, donutily Jihlavu k vystřídání brankářky, již v první půli

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Anketa

Zasloužila si některá z dobratických fotbalistek vstřelit v tomto utkání hattrick?

Určitě ano (37)
30%

Spíše ano (23)
19%

Nevím (21)
17%

Asi ne (21)
17%

Určitě ne (22)
18%

Celkový počet hlasů: 124


left