24.08.2009 11:34

Dobratické fotbalistky na Hané, nedokázaly proměnit, ani ty největší šance

Dobratická děvčata v předehrávce 11.kola zajížděla na Hanou, kde je čekal tradiční soupeř 1.FC Přerov. Trenérky dobratických fotbalistek Zdenka Bublová a Lucie Uhrová zařadily do sestavy i jednu z nových tváří v dobratickém dresu, Nikolu Smolíkovou. A byl to dobrý tah!

Autor:

Zbyněk Popovský

 

Úvodní minuty znamenaly vzájemné oťukávání z obou stran, takže první vážnější situace nastala až po 10 minutách hry. A hned z toho byla branka! Výkop brankářky Skočovské si zpracovala Heroková, posunula na Smolíkovou, která po zemi k pravé tyči vstřelila svůj první gól v dobratickém dresu- 0:1. Dobratice byly při chuti. O pět minut později nebezpečně vystřelila k pravé tyči Veselá, leč netrefila branku. Do první vážnější šance se domácí dostali až ve 21.minutě, kdy domácí zahrávali přímý volný kop. Centrovaný míč však domácí fotbalistka nedokázala vměstnat mezi tři tyče a míč hlavou poslala nad branku hostující svatyně. Domácí se sice  o čtyři minuty později dočkali vyrovnání, avšak herně lepší Dobratice se s vyrovnávacím gólem nechtěly jen tak smířit.

 

Ještě v téže minutě vybojovala Šmídová míč, posunula na Orečnou, která přihrávkou našla Veselou. Veselá se s míčem probojovala k šestnáctce a přihrála nepokryté Herokové, jejíž střela skončila vedle. O dvě minuty později se do obrovské šance dostala Smolíková. Ve středu hřiště vybojovala balón, zbavila se dvou hráček soupeře a šla sama na domácí brankářku. Střela Smolíkové trefila pouze vyběhnuvší domácí brankářku. Hosté byli při chuti. Ve 32. minutě se ke střele dostala Veselá, avšak její pokus skončil jen těsně vedle pravé tyče branky domácích. Ve 39. minutě využila zaváhání hostující obrany Mokrušová a strhla vedení na stranu domácího týmu.

 

Do druhé půle musela ze hřiště odejít zraněná Uhrová, která měla naražené koleno. do středu zálohy se stáhla Smolíková a právě tahle hráčka, připravila v 55. minutě obrovskou šanci Herokové. Smolíková prošla přes půl hřiště a krásnou přihrávkou vyzvala ke skórování výše zmíněnou spoluhráčku, jejíž střela mířila do připravené gólmanky domácího týmu. V 73., respektive 76. minutě přidali domácí další 2 branky a rozhodli tak definitivně o osudu tohoto utkání. Dobratice se sice snažily, alespoň snížit nepříznivý vývoj zápasu a dokonce se jim to povedlo! V 81.minutě se do střelecké listiny zapsala Heroková, která potrestala chybu domácí brankářky, střelou do odkryté branky 4:2. Vstřelit kontaktní gól mohla po přihrávce Smolíkové Veselá, bohužel její střela skončila jen těsně vedle levé tyče domácí branky. Utkání tedy skončilo šťastným vítězstvím domácích 4:2. V dalším kole přivítají dobratické fotbalistky v neděli dne 30.8.2009 od 17 hod. nováčka soutěže TJ Krnov, který porazil na svém hřišti Slovan Ostrava 2:0 a po prvním kole okupuje 3. příčku MSLŽ.

 

Myslím, že si dnes diváci přišli na své, protože viděli kvalitní utkání. Zejména druhá půle byla z naší strany velmi dobrá. Holky se chtěly vytáhnout a dařilo se jim. S výkonem týmu jsem spokojená, přestože konečný výsledek neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti“ řekla k utkání trenérka týmu Zdenka Bublová

 

1.FC Přerov- TJ Comfort Dobratice 4:2 (2:1)

Branky Dobratic: 10. Smolíková, 81. Heroková

Sestava Dobratic: Skočovská- Fischbachová- Orečná, Školová(62. Štefková), Paličková- Kuhová, Uhrová(45. Parancová), Veselá, Šmídová- Smolíková, Heroková

 

 Zdroj ze zápasu: Zdenka Bublová

—————

Zpět


Diskusní téma: Dobratické fotbalistky na Hané, nedokázaly proměnit, ani ty největší šance

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Anketa

Zůčastnili byste se nějaké soutěže na tomto webu?

Určitě (25)
24%

Asi ano (20)
19%

Nevím (20)
19%

Asi ne (20)
19%

Zcela jistě ne (21)
20%

Celkový počet hlasů: 106


left