14.04.2009 16:36

Dobratické fotbalistky podlehly vysoko Hlučínu

(Dobratice) Za slunného nedělního odpoledne přivítala dobratická děvčata na svém hřišti první tým MSLŽ DFC Hlučín. Dobraticím se tuto sezónu příliš nedaří, okupují poslední příčku soutěže, přesto se proti Hlučínu chtěly svěřenkyně trenérky Školové vytáhnout.

Lépe však začaly hostující fotbalistky. Již ve čtvrté minutě se po centru prosadila Káňová a hosté vedli. Dobratičtí se však nestáhli a mohli v zápětí vyrovnat, když Kuhová vyslala do brejku Stabravovou, jejíž slabou střelu brankářka hostujícího týmu zlikvidovala. „Dostala jsem od spoluhráčky míč za obranu a šla sama na brankářku. Stíhaly mě dvě hostující fotbalistky a já špatně došlápla a slabě vystřelila. Po té mi jedna z obránkyň šlápla na tu bolavou nohu a tím mě dorazila. Máme málo hráček a tak jsem musela odehrát alespoň poločas, ačkoli mě to dost bolelo,“ komentovala zlomový okamžik Stabravová, pro kterou zřejmě znamenal tento zákrok konečnou v této sezóně.  

Ve 12. minutě vyzvala Veselá Kuhovou k brejku, avšak ani ona nevyzrála na reprezentační brankářku hostujícího týmu. Hosté měli po celý zápas optickou převahu, ale k přímému ohrožení branky domácích došlo zřídkakdy a když, tak jen ze standardních situací. Ve 26., respektive 28. minutě se hosté prosadili podruhé a potřetí zásluhou Hlavenkové z trestných kopů. Ve 35. minutě se osmělily také domácí fotbalistky. Fischbachová zahrávala přímý volný kop, jejíž centr si jedna z hostujících hráček málem srazila do branky. Minutu před koncem první půle se z hattricku radovala Hlavenková, jejíž slabá střela z 18 metrů zapadla k levé tyči dobratická svatyně. 

Hned v úvodu druhé půle vstřelili hosté další branku, ta však pro ofsajd nemohla být uznána. V 57.minutě zahrávala Šmídová z poloviny hřiště přímý volný kop Skočkovská prodloužila na Herokovou, která ve vyložené šanci nedokázala usměrnit balón do sítě hlučínských fotbalistek. V 64. minutě se svým čtvrtým gólem prosadila Hlavenková střelou z 18 metrů a završila tak své mimořádné střelecké představení. Utkání se po páté brance prakticky dohrávalo, žádný z týmů se dopředu moc nehrnul a utkání upadlo do průměru. Pět minut před koncem se prosadila hostující Schwarzerová a završila tak na konečných 0:6 pro DFC Hlučín.

Herní projev našich hráček se zlepšil, ale kvalita a zkušenosti soupeře byly nad naše síly,“ zhodnotila utkání trenérka domácích Katka Školová

  

TJ Comfort Dobratice- 1.DFC Hlučín 0:6 (0:4)

 

Branky: 26., 28., 44., 64. Hlavenková, 4, Káňová, 85. Schwarzerová

Sestava Dobratic: Skočovská 5 - Fischbachová 5- Klusová 5(76.Štefková), Paličková 5, Orečná 5- Stabravová 5(45. Šmídová 2), Veselá 4, Skočková 4, Uhrová 5, Heroková 5 (69.Parancová)- Kuhová 5(45.Sikorová 4)

—————

Zpět


left