02.11.2009 13:41

Dobratické fotbalistky porazily rezervu Brna

 Za sychravého podzimního odpoledne, přivítaly dobratické fotbalistky na svém hřišti rezervu 1. FC Brna. Oběma soupeřům chyběla celá řada hráček, avšak hůře na tom byli hosté, kteří přijeli bez jediného náhradníka. „Máme velkou marodku v týmu, navíc se mi těsně před odjezdem omluvily další dvě hráčky,“ komentoval nepříjemnou situaci trenér 1. FC Brna Libor Černý.

Dobratice začaly s dobýváním branky Brňanek od úvodního hvizdu, avšak na rozdíl od předchozího zápasu s Lubinou, se jim to dlouho nedařilo. K ohrožení Rusňákové v brance Brna, docházelo jen sporadicky, pokud vůbec. Do první šance se domácí dostali až v 7. minutě, kdy se do slibné šance po přihrávce Lepíkové dostala Smolíková. O 13 minut později vyzkoušela pozornost hostující brankářky dalekonosnou střelou Školová.

O 2 minuty později prolétla po pravé straně kolem obránkyň Brna Heroková, odcentrovala před šestnáctku na dobíhající Fischbachovou, které k zakončení chyběl pouhý krůček. Samotná Heroková mohla otevřít gólový účet Brna o minutu později, kdy prošla přes 3 hráčky Brna. Bohužel na lepší zakončení jí chyběly síly. Fotbalistky Comfortu Dobratice sice měly v první půli územní převahu, ale s polovičním výkonem z předchozího zápasu proti Lubině nemohly pomýšlet na zisk 3 bodů.

Druhá půle přinesla výrazné zlepšení hry domácích. Hráčky Comfortu Dobratic se začaly lépe pohybovat a Brňanky se začaly ocitat v nezáviděníhodné situaci. Ve 46. minutě se po rohovém kopu Spratkové dostala k zakončení Mynářová, jejíž hlavička nezamířila mezi tři tyče. O 2 minuty později srazila ve vápně Veselou brněnská brankářka a rozhodčí bez rozmýšlení odpískal penaltu. Míč si na značku pokutového kopu postavila zkušená dobratická exekutorka pokutových kopů brankářka Skočovská a slabou střelou po zemi nechala vyniknout svou kolegyni v brněnské svatyni.

Poprvé se tak domácí radovali až ve 49. minutě, kdy se po rohovém kopu Spratkové, dostala k odraženému míči Školová, která z dobrých 30 metrů, prostřelila vše, co jí stálo v cestě- 1:0. V 66. minutě předvedly domácí fotbalistky krásnou jednoduchou akci, která volala po gólu. Spratková nádherně uvolnila Herokovu a ta poslala do šance Veselou, kterou však v rozhodující chvíli zradila koncovka.

O 2 minuty později mohla rozvlnit síť za zády Rusňákové Mynářová, bohužel pro domácí netrefila branku. Hosté se snažili o vyrovnání a zejména v závěru utkání, byli pro domácí velice nebezpečný soupeř. Ba co víc, v 85. minutě se podařilo hostům vyrovnat! Zvednutá vlaječka asistenta, však gólovou radost hostům překazila. Z protiútoku mohla zvýšit vedení domácích z brejku Heroková, zakončila však zcela mimo branku.

V poslední minutě se domácí dočkali podruhé. Krajní obránkyně Orečná se vydala po levé straně na výlet a připravila pro Herokovou šanci, ze které se nejlepší střelkyně dobratických fotbalistek nemýlila a definitivně rozhodla o tom, že 3 body zůstaly v Dobraticích. Po kvalitním výkonu na hřišti Lubiny se fotbalistky Comfortu Dobratic, i přes vítězství, nepředvedly v nejlepším světle. Důstojněji, se mohou děvčata rozloučit s podzimní částí sezóny, v dohrávce 8. kola v sobotu 7.11 v 11:30 hod. proti Nesytu Hodonín.

Holky dneska podaly slušný výkon, jsem šťastná, že jsme Brno porazili. Sice v některých momentech mi vřela krev v žilách, ale ustály jsme to a podařilo se nám zvítězit. Holkám bych chtěla poděkovat za jejich hru srdcem a pokroky, které předvedly na hřišti.“ Řekla k zápasu šťastná trenérka domácích Lucie Uhrová.

Comfort Dobratice- 1. FC Brno „B“ 2:0 (0:0)

Branky: 49. Školová, 90. Heroková

Sestava Dobratic: Skočovská- Mynářová- Orečná, Školová, Štefková- Lepíková (89. Šmídová), Smolíková, Fischbachová, Spratková- Veselá, Heroková

—————

Zpět


Diskusní téma: Dobratické fotbalistky porazily rezervu Brna

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Anketa

Jak dopadne poslední vystoupení děvčat v zápase proti Hodonínu?

Vítězstvím (34)
43%

Remízou (22)
28%

Prohrou (24)
30%

Celkový počet hlasů: 80


left