09.08.2010 12:58

Dobratické fotbalistky potrápily dorostence Dolní Datyně

Dobratické fotbalistky pod novým trenérem Dušanem Barišem, odehrály v neděli přípravné utkání proti dorostu Dolní Datyně a byly svým mužským soupeřům více než vyrovnaným soupeřem.

Jak jste jen proboha mohly sestoupit?“ Ptal se po skončení zápasu trenér domácího výběru Ota Kuha děvčat, když jeho tým překonával obranu dobratických fotbalistek jen s velkými obtížemi. Prvních 20 minut bylo v režii hostujícího týmu, který se dokázal dostat i do dvou velmi nebezpečných šancí, které volaly po gólu. Dobratice se dokázaly v průběhu první půle dostat do dalších brankových příležitostí.  Dorostenci Dolní Datyně se dokázali prosadit až v závěru první půle, kdy se po třech individuálních chybách ujali vedení.

Druhá půle se nesla v obdobném duchu. Dobratické fotbalistky využívaly svou technickou převahu a zaměstnávaly obranu Dolní Datyně nebezpečnými kontry. Přestože hosté inkasovali v tomto utkání počtvrté, nesložili zbraně a po nádherném uvolnění Veselé, vymetla hlavou horní roh bezmocného brankáře domácích Smolíková. Dobratice měly další příležitosti ke korigování výsledku v zápětí, avšak domácí si vítězství dokázali uhájit.

Dobratice podaly proti dorostencům snad nejlepší výkon za poslední dva roky a to i přestože nehrály kompletní. Vynikající výkon předvedla po svém návratu Zámečníková, která spolu s dalšími spoluhráčkami přiváděla svým přehledem a precizní technikou mladé fotbalisty k zoufalství. Pochvalu si však zaslouží celý tým, který předvedl jak má vypadat koncentrovaný a soustředěný výkon.

Musím holky pochválit za předvedený výkon. Hrály velmi dobře a ukázaly, v čem spočívá jejich síla a že fotbal hrát chtějí a umějí. Pokud to tak půjde dál, nemám žádné obavy,“ řekl k výkonu svého týmu trenér Dušan Bariš.

Dolní Datyně dorost- TJ Comfort Dobratice ženy 4:1 (3:0)

Branka Dobratic: 65. Smolíková

Sestava Dobratic: Skočovská- Dunová, Zámečníková, Orečná, Štefková- Školová, Uhrová, Kuhová, Smolíková- Veselá, Heroková

V průběhu hry střídaly hokejovým způsobem: Klusová, Mojžíšková, Blahutová, Pěchníková

 

 

—————

Zpět


Diskusní téma: Dobratické fotbalistky potrápily dorostence Dolní Datyně

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Anketa

Myslíte si, že budou dobratické fotbalistky hrát na špici Moravskolsezské divize?

Ano (32)
42%

Nevím (20)
26%

Ne (24)
32%

Celkový počet hlasů: 76


left