29.03.2010 10:12

Ve slezském derby zvítězil šťastnější Krnov

Dobratické fotbalistky zajížděly odehrát svůj první ligový zápas v novém roce, na půdu nováčka soutěže do Krnova. Přestože byly hostující fotbalistky opticky lepším týmem, odjížděly z příhraničního města poraženy.

 Dobratice nastoupily do utkání s odhodláním vyhrát a první dvacetiminutovka, se odehrála výhradně v jejich režii. Již v 1. minutě se po vysunutí Školové, dostala ke střele Veselá, bohužel pro hosty, mířila vedle branky domácích. Ve 4.minutě mohla závaru před brankou domácích využít Smolíková, která přes chumel domácích hráček, nedokázala propasírovat přes veškerou snahu míč za brankovou čáru. O 3 minuty později, utekla po levé straně Heroková, jejíž dobře mířený střelecký pokus, s notnou dávkou štěstí, zlikvidovala domácí brankářka Šrajbrová. Ve 13.minutě se poprvé dostaly ke slovu domácí fotbalistky, které prověřily po rohovém kopu hostující obranu. V 16. minutě se po uvolnění Fischbachové, dostala do obrovské šance tradičně skvělá Heroková, avšak ani tentokrát nedokázala na domácí brankářku vyzrát. Zbytek prvního poločasu, se nesl ve znamení spíše průměrného fotbalu, který byl na rozdíl od první dvacetiminutovky, prakticky bez šancí na obou stranách.

 Druhý poločas se nesl v obdobném duchu. Hosté se nastěhovali na polovinu Krnova a domácí měli včele s brankářkou Šrajbrovou co dělat, aby neinkasovali. 2 minuty po zahájení druhé půle, se do obrovské šance dostala po ose Veselá, Heroková, hráčka s číslem 17 Skočková, která tvrdou střelou z malého vápna, trefila jen domácí hráčku. Dobratické fotbalistky si dokázaly vytvořit další tutovku v 55. minutě, kdy střela Veselé, vypadla brankářce Šrajbrové z rukavic, přímo na kopačky Herokové, která zamířila pouze do břevna. Právě tento okamžik rozlítil kapitánku Dobratic Andreu Kuhovou, která k situaci řekla :“Dorážka Kláry skončila podle mě za brankovou čárou. Klára sice trefila břevno, ale jsem přesvědčena, že míč spadl do branky.“ Hosté dál zahazovali jednu šanci za druhou a tak přišel po nevinně vypadající akci domácích trest. V 78. minutě vystřelila domácí Jarošová na branku a její parádní střela skončila k úžasu všech, v levém horním rohu branky bezmocné Skočovské. Dobratice se snažily po inkasované brance vyrovnat, avšak ani po několika střeleckých pokusech, se jim to nepodařilo.

  Holky dnes předvedly hlavně týmovou hru a bojovnost. Všechny se snažily, aby svůj tým dotáhly k výhře, jenže co z toho, když bojují, ale nepředvedou kvalitní koncovku, která je nejdůležitější. Měly jsme tolik šancí, ale nikdo nedokázal proměnit ani jednu jedinou! S tímhle přístupem nemůžeme vyhrát! Bylo by lehké říct, že jsme neměli štěstí, ale na to se vymlouvat zkrátka nemůžeme. Teď už nám nezbývá nic jiného, než to přejít a připravit se na náš první „domácí“ zápas, proti Slovanu Ostrava,“ okomentovala výkon svých svěřenkyň smutná trenérka Dobratice Lucie Uhrová

 Další utkání odehrají dobratické fotbalistky 4.4. 2010 od 15:30 hod. proti Slovanu Ostrava, vinnou rekonstrukce hřiště v Dobraticích, na hřišti v Dobré.

 TJ Krnov- TJ Comfort Dobratice 1:0 (0:0)

 Branka: 78. Jarošová

Hlavní rozhodčí: Orieščík

Sestava Dobratic: Skočovská 6- Klusová 7, Mynářová 6, Školová 5, Štefková 7 (45. Orečná 7)- Smolíková 6 (75. Lepíková) , Kuhová 6, Skočková 3, Fischbachová 6- Heroková 7, Veselá 6

Hodnocení hráček redakce

—————

Zpět


Diskusní téma: Dobratické fotbalistky smolně prohrály v Krnově

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Anketa

Jak podle vás dopadne zápas se Slovanem Ostrava?

Vítězstvím Dobratic (29)
39%

Remízou (20)
27%

Vítězstvím Slovanu (25)
34%

Celkový počet hlasů: 74


left