07.04.2009 16:35

Dobratické fotbalistky utrpěly další debakl

V takřka ideálním počasí nastoupila dobratická děvčata, v sérii zápasů na hřištích soupeřů, k dalšímu utkání MSLŽ, tentokrát na hřišti ostravského Slovanu. Věrní fanoušci dobratických žen byli zvědavi, zda se jejich fotbalistky poučily z prohry v Nových Sadech.

V utkání dvou týmů bojujících o záchranu stačilo domácím pouhých 20 minut k tomu, aby rozhodli zápas ve svůj prospěch. Již ve 3.minutě utkání vyzvala Tomisová Břeskovou, která překonala brankářku Skočovskou poprvé- 1:0. V 10.minutě se ocitla v nefotbalové pozici hostující Paličková, která od domácí Bulavové dostala mimo hru do krku loktem a utkání pro ni definitivně skončilo. V 16.minutě se po srážce dvou dobratických fotbalistek dostala k míči Břeská a zvýšila na 2:0. O dvě minuty později se z dalšího brejku prosadila Hudcová a zvýšila na 3:0. Rozhodčí potrestal velmi tvrdě hrající domácí až ve 29.minutě, kdy žlutou kartu dostala Břeská. O dvě minuty později rozehrávala Fischbachová rohový kop, jejíž centr domácí brankářka podcenila a Veselé chyběl jen krůček k propasírování míče do branky.Ve 36.minutě vystřídala nevýraznou Parancovou Heroková, která se o 5 minut později dostala do brejku, bohužel pro dobratické barvy bez kvalitnějšího zakončení. Poločas tedy skončil vedením domácích v poměru 3:0. 

Stejně jako v Nových Sadech začaly Dobratice lépe. V 51.minutě zahrávala Fischbachová rohový kop na bližší tyč, kde našla velmi dobře postavenou Uhrovou, avšak ani ona nedokázala najít recept k překonání domácí brankářky Baščíkové. V 62.minutě vyzkoušela pozornost hostující brankářky Kubečková. O pět minut později se střelou z 30 metrů mohla radovat z gólu domácí Urbančíková- 4:0. V 71.minutě využila „Den otevřených dveří“ hostující obrany Tomisová a zvýšila již na 5:0 pro domácí. V 80. minutě předvedly hostující fotbalistky velmi pohlednou akci, která volala po gólu. Šmídová vyslala z vlastní poloviny po pravé straně Veselou, která se dokázala uvolnit přes 3 bránící hráčky. Její střela však skončila na břevně domácí svatyně a Heroková se k dorážce nedostala. V 83.minutě dovršila po vysunutí Tomisové Břeská svůj hattrick a zvýšila na 6:0. O dvě minuty později prakticky po totožné akci mohla Břeská vstřelit svou čtvrtou branku, její plány však zmařila včasným vyběhnutím Skočovská. Domácí se přesto radovali z branky po sedmé, kdy se střelou prosadila domácí Vilímová a zavšila konečný stav na 7:0 pro domácí.

 „Opět jsme se dopouštěli chyb. Děvčata působila až příliš odevzdaným dojmem. Ve druhé půli jsme otevřeli hru a zapomněli na zadní vrátka.“ Komentovala výkon svých svěřenkyň trenérka Dobratic Katka Školová

TJ Slovan Ostrava- TJ Comfort Dobratice 7:0 (3:0)

Branky: Břeská 3, Hudcová, Urbančíková, Tomisová, Vilímová

Sestava Dobratic: Skočovská- Orečná, Paličková (15. Štefková), Kuhová, Parancová (36. Heroková)- Uhrová (76.Sikorová), Fischbachová, Skočkovská, Veselá- Šmídová, Klusová (81. Goluchová)

—————

Zpět


left