31.08.2010 12:10

Dobratické fotbalistky ve Veřovicích svým výkonem neoslnily

(Životice u Nového Jičína) Dobratické fotbalistky zajížděly ve 2. kole MSDŽ do nedalekých „Veřovic“ s cílem zvítězit a splnit úlohu favorita. Trenér Bariš se rozhodl dát proti zkušenému a ambicióznímu týmu veřovických fotbalistek příležitost hráčkám z lavičky a tak se stalo, že se po 3 letech ocitla v roli náhradnic ostřílené matadorky Veselá, Školová a Heroková. Aby toho neměly dobratické fotbalistky málo, zamíchal zkušený stratég sestavou tak, že některé hráčky hrály na svém postu poprvé v životě.

 

Přesto měly Dobratice do 30. minuty zápasu převahu a kombinační hrou se dostávaly do zajímavých střeleckých příležitostí, kde většinou ztroskotaly na špatném zakončení. První a jedinou branku ze strany hostujícího týmu tak viděli přítomní diváci v 17. minutě, kdy nepovedený centr Klusové skončil v brance domácího týmu. Veřovice hrozily zejména z brejkových situací, avšak častokrát končila jejich snaha na ofsajdovém postavení domácích útočnic. Domácí se poprvé radovali ve 35. minutě, kdy se z brejkové situace prosadila Fojtíková. Oba týmy se tak rozešly za stavu 1:1.

 

Do druhé půle provedl trenér Bariš několik změn v sestavě, které měly vliv na vývoj zápasu. V 53. minutě se do šestnáctky vřítila Klusová, která jedna z domácích hráček faulovala a z nařízené penalty k velké nelibosti domácí lavičky se prosadila Mynářová a strhla vedení na stranu favorita. O 10 minut později předvedly dobratické fotbalistky, proč jsou na průběžném 2. místě MSDŽ. Smolíková uvolnila na pravé straně Veselou, její milimetrový centr našel hlavu Heroková, která nedala brankářce domácích absolutně žádnou šanci 1:3. To však bylo ze strany favorita na dlouhé minuty vše. Iniciativu převzaly domácí fotbalistky, které zaměstnávaly hostující obranu velmi nebezpečnými průniky, které neskončily gólem jen díky mizernému zakončení domácích děvčat. Pro domácí přišel trest až v závěrečných minutách zápasu, kdy se hlavou trefila pro změnu Veselá a definitivně tak rozhodla o vítězství Dobratic 4:2.

 

Dobratické fotbalistky v dalším kole přivítají na hřišti ve Vojkovicích celek IRP Český Těšín, za který hraje početná skupinka fotbalistek, které v minulosti oblékaly dres Comfortu Dobratic. Utkání začíná v sobotu od 16:30 hod. ve Vojkovicích.

 

Zápas proti papírově slabšímu soupeři, jsme zvládli jen prvních 30 minut, kdy jsme podali vynikající výkon a hráli solidní fotbal podle mých představ. Po té jsme převzali hru soupeře a dopouštěli se hrubých chyb, které soupeř nedokázal potrestat. Doufám, že si z tohoto zápasu vezmou holky ponaučení a příště předvedou lepší výkon.“ Řekl k zápasu dobratický lodivod Dušan Bariš

 

AFC Veřovice- COMFORT Dobratice 2:4 (1:1)

Branky: 35., 69. Fojtíková 2- 17. Klusová, 53. Mynářová, 63.Heroková, 89. Veselá

 

Sestava Dobratic: Skočovská- Uhrová- Mojžíšková, Mynářová (60. Školová), Orečná- Štefková- Smolíková, Kuhová (45. Veselá), Klusová- Pěchníková (45.Heroková), Dunová (65. Blahutová) Trenér Dušan Bariš

 

—————

Zpět


Diskusní téma: Dobratické fotbalistky ve Veřovicích svým výkonem neoslnily

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Anketa

Jak pdle Vás dopadne příští zápas proti Českému Těšínu?

Vítězstvím Českého Těšína (24)
31%

Remízou (23)
30%

Vítězstvím Dobratic (30)
39%

Celkový počet hlasů: 77


left