10.11.2008 16:21

Dobratické fotbalistky zažily v Holešově svou Bílou horu

Téměř na den přesně od smutného výročí Bitvy na Bílé hoře, zajížděly dobratické fotbalistky na hřiště Holešovských holek, kterým se na domácím hřišti příliš nevedlo. Holešovské holky měly před tímto zápasem na svém kontě pouze jedno vítězství a tak se očekával vyrovnaný průběh utkání.

Dobratické fotbalistky musely nastoupit bez dvou hráček základní sestavy, Zuzany Fischbachové a kapitánky dobratických žen Lucie Uhrové, které trápilo a trápí zranění zad. Od úvodního hvizdu se pohybovaly pouze hráčky domácího týmu, které bez větších potíží procházely „obranou“ dobratických fotbalistek jako onen pověstný nůž máslem a zaměstnávaly hostující brankářku Petru Skočovskou nebezpečnými výpady. Od 4. minuty, kdy se domácí ujali vedení, se hrálo téměř a výhradně před brankou dobratických děvčat, které zřejmě ještě v mysli cestovaly autobusem. Poločasové skóre 4:0 pro domácí, bylo více než „milosrdné“.

Do druhé půle vstoupily dobratické fotbalistky o něco lépe, ale obdržená branka ve 47. minutě již na 5:0 pro domácí, jejich aktivitu opět přibrzdila. Procházející se „Spící panny“, rozuměj fotbalistky Dobratic, byly hrou domácích tak zaskočeny, že se k ohrožení domácí branky, prakticky ani nedostaly. Holešovské holky pokračovaly ve svém nadprůměrném výkonu a když v 83.minutě zvýšili domácí již na 8:0, ptali se přítomní diváci, zda se dnes dočkají magické „desítky“. Dobratické fotbalistky vstřelení jubilejního gólu domácím fotbalistkám značně ulehčily a tak se Holešovské holky dočkaly svého druhého vítězství v sezóně na domácím hřišti.  

Trenér Melár utkání zhodnotil dvěma slovy:"Naprostá katastrofa"

Jen pro zajímavost, zde uvádím počet střel směřující na branku v tomto zápase 23:0, držení míče 65:35. Pohyb míče ve třetinách z pohledu domácích 3%- 49%- 48%.

 
Holešovské holky- Comfort Dobratice 10:0 (4:0)

Branky: Šilhárová 6, Darebníková 2, Kovaříková, Mrázková (všechny Holešov)

Sestava Dobratic: Skočovská- Parancová, Skočková, Stabravová,Štefková- Šmídová, Kuhová, Orečná- Heroková, Michaláková, Veselá- průměrné hodnocení týmu: 2.27 z 10

—————

Zpět


left