01.11.2009 19:00

Fotbalistky Comfortu Dobratic poprvé venku naplno bodovaly

 Za slunečného a teplého podzimního odpoledne. Nastoupily fotbalistky Comfortu Dobratice v dalším utkání Moravskoslezské ligy žen, na hřišti Spartaku Lubina, s cílem uhrát přijatelný výsledek. Poslední měření sil, totiž nedopadlo pro hráčky Comfortu dobře a po velmi špatném výkonu v přátelském utkání v Bystřici, podlehly svému soupeři vysoko 0:6.

V tomto utkání však holky prokázaly svou zvyšující se formu a Lubinu bez větších komplikací přehrály, ale nepředbíhejme. Fotbalistky Comfortu se do svého soupeře zakously od prvních minut a podařilo se jim svou převahu i gólově zúročit. Krásnou týmovou akci ze 4. minuty zakončila střílející Veselá, která nedala brankářce domácích šanci. Ofenzivně laděné hostující hráčky podnikaly nebezpečné výpady a častěji ohrožovaly branku domácích.

Hosté se zaslouženého zvýšení gólového náskoku dočkali ve 25. minutě utkání, kdy se po hrubé chybě domácí obrany prosadila svou druhou brankou Veselá. Hráčky Comfortu Dobratice po druhé brance trochu polevily a domácí vycítili svou příležitost. Po hrubé chybě jedné ze záložnic, vstřelili domácí 3 minuty před koncem první půle branku a alespoň korigovali nepříznivý výsledek.

Ve druhé půli se utkání v podstatě dohrávalo. Fotbalistky Lubiny se sice dostávaly do slibných šancí, ale vše ztroskotalo buď na bezchybně pracující obraně hostů, na brankářce Skočovské, nebo na nepochopitelných chybách domácích útočnic, které dokázaly domácího trenéra zvednout několikrát z lavičky. Domácím v útoku evidentně chyběla Marková, bez které byl výkon Lubiny velmi špatný.

Když fotbalistky Comfortu Dobratice zjistily, že jim ze strany domácích žádné vážnější nebezpečí nehrozí, začaly se vydávat na polovinu domácích mnohem častěji. Zejména výpady Herokové Veselou byly pro domácí velice nebezpečné. Vstřelení rozhodujícího gólu si hosté nechávali až na samotný závěr zápasu. Po závaru před domácí brankou se střelou z 20 metrů prosadila Kuhová, která tak definitivně rozhodla o první výhře Dobratic venku, v této sezóně.

Holky dnes podaly perfektní výkon a dokázaly, že jsou tým. Šlo poznat, že o sobě na hřišti ví. Věděly, kam mají přihrát, zastupovaly se a komunikovaly spolu. A hlavně, konečně začaly střílet. Myslím, že dnes naši fanoušci viděli z naší strany hezký fotbal.“ uvedla k zápasu trenérka Comfortu Dobratic Lucie Uhrová

Spartak Lubina- Comfort Dobratice 1:3 (1:2)

Branky Dobratic: 4., 25. Veselá, 86. Kuhová

Sestava Dobratic: Skočovská 7- Fischbachová 7- Orečná 7, Školová 7(75. Parancová), Sikorová 6 (45.Spratková 7)- Smolíková 6(45. Lepíková 5), Kuhová 8, Mynářová 7, Skočková 7(84. Pěchníková)- Veselá 8, Heroková 8

—————

Zpět


Diskusní téma: Fotbalistky Comfortu Dobratic poprvé venku naplno bodovaly

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





left