21.09.2009 13:28

Hlučín se v Dobraticích protrápil k hubenému vítězství

Dobratické fotbalistky nastoupily k dalšímu utkání Moravskoslezské ligy žen proti favorizovanému Hlučínu s cílem vybojovat nějaký ten bod. Domácí vyrukovali s navrátilcem do sestavy, oporou zadních řad Kateřinou Spratkovou, která si tak zahrála po dlouhých 12 měsících v dobratickém dresu. Dobratická trenérka Lucie Uhrová nemohla počítat se službami Skočkové, Orečné, Paličkové, Klusové a Michalákové.

První poločas začali lépe hosté. Již v 5. minutě, vyzkoušela pozornost domácí brankářky hostující hráčka z 35 metrů. Hosté, však k překvapení domácího publika, nebyli lepším týmem a do šancí se dostávali, pouze po hrubých chybách domácí obrany, včele se stoperkou Mynářovou. Právě Mynářová si v 11.minutě, před vlastní šestnáctkou, hrála tak dlouho s míčem, až jí ho vypíchla Křečková a s přehledem otevřela skóre 0:1.

Hrál se opatrný fotbal, bez výraznějších šancí na obou stranách. Do prvního náznaku šance se domácí dostali až ve 27. minutě, kdy se z nevinně vypadající akce mohla prosadit Heroková. Z protiútoku se však radovali hosté zásluhou Hlavenkové, která využila další chybu dobratických hráček 0:2. O dvě minuty později mohlo být ještě hůř, když se další chybou prezentovala nepříliš v pohodě hrající Mynářová.

Domácí se poprvé radovali ve 32. minutě, kdy na levé straně hřiště vybojovala zdánlivě ztracený balón Heroková. Přešla, přes dvě hostují hráčky, naservírovala nádhernou přihrávkou míč Šmídové, která do prázdné branky snížila na rozdíl jediné branky. "Věřila jsem, že zachráním balon,který směřoval do autu, tak jsem přidala do běhu. Dostihla jej, obešla dvě hráčky soupeře a přemýšlela jak zakončím. Naštěstí mě stíhala Simča (Šmídová pozn. redakce), která tam byla úplně sama takže už mi bylo jasné, jak situaci vyřeším,” komentovala situaci Heroková.

Ve 37. minutě, však domácí inkasovali po třetí, kdy se trefila Schwarczerová, která rozhodla o poločasovém skóre v poměru 1:3 pro hosty.

Do druhé půle nastoupily domácí fotbalistky v pozměněném rozestavení. Nejistou Mynářovou nahradila na postu posledního Fischbachová, což domácím více než prospělo. V 63. minutě vstřelila další branku Hlučína Bláhová, s nechtěnou asistencí brankářky Skočovské, která si při zákroku nešťastně srazila míč do vlastní branky 1:4. Jen málokdo tušil, že hosté právě vstřelili vítěznou branku.

Hlučínští se sice snažili vyrážet do brejků, ale prakticky veškerou jejich snahu, přerušil asistent rozhodčího, pro údajný ofsajd. „Vím, že Hlučínu byla odepřena min. jedna akce, kterou by pravděpodobně proměnil,“ sportovně přiznala mylné rozhodnutí asistenta hlavního rozhodčí domácí trenérka Lucie Uhrová. V 67. minutě faulovala hostující hráčka v pokutovém území Šmídovou. Na penaltu, šla smutná hrdinka předchozích chvil, brankářka Skočovská, která s přehledem kanonýra, střelou k tyči, pokutový kop proměnila 2:4.

Dvě minuty na to, využila stejné hrubé chyby hostující hráčky, které se sama dopustila Mynářová a snížila na rozdíl jediné branky 3:4. Hlučínská děvčata znervózněla a začala kupit chybu za chybou. Jednu z nich mohla minutu po té využít a zároveň vyrovnat Smolíková, jejíž střela skončila „pouze“ na pravé tyči svatyně brankářky Studené.

86. minutě zahrávali domácí trestný kop ze 40 metrů. Centr Školové našel v šestnáctce hlavu Mynářové, jejíž hlavička skončila jen těsně vedle levé tyče hostující branky. Utkání, kterému by slušela remíza, tak skončilo velmi šťastným vítězstvím hostujícího týmu 3:4. Domácímu týmu velmi pomohl návrat Herokové do sestavy, která se po celý zápas rvala se soupeřkami jako lev a předvedla výborný výkon.

Holky dnes bojovaly a hrály srdcem. I s výsledkem jsem spokojená 3:4, proti Hlučínu, není špatný výsledek. Musíme se zaměřit na fyzičku a kolektivní hru. Troufám si říct, že jarní část sezóny bude ještě lepší. Holky se do té doby musí sehrát. Děkuji holkám za předvedený výkon, vím že na hřišti nechaly všechno a určitě by si zasloužily za předvedený výkon alespoň bod. Holky, děkuji!“ řekla k utkání trenérka Dobratic Lucie Uhrová.

TJ Comfort Dobratice- 1. DFC Hlučín 3:4 (1:3)

Branky: 32. Šmídová, 68. Skočovská (pen), 70. Mynářová- 11. Křečková, 28. Hlavenková, 37. Schwarczerová, 63. Bláhová

Sestava Dobratic: Skočovská 7- Mynářová (3/7)- Štefková 6, Lepíková 6(59. Školová), Spratková 6- Kuhová 6 (66. Parancová), Veselá (4/5), Smolíková 5, Fischbachová (5/6)- Šmídová 6, Heroková 9, trenérka Lucie Uhrová

Vysvětlivky: (první půle/druhá půle)

—————

Zpět


Diskusní téma: Hlučín se v Dobraticích protrápil k hubenému vítězství

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Anketa

Zasloužily by si dobratické fotbalistky proti Hlučínu vyhrát?

Ano (35)
44%

Nevím (21)
27%

Ne (23)
29%

Celkový počet hlasů: 79


left