06.09.2010 12:40

Kolektivní výkon Dobratic přinesl další vítězství

Za sychravého deštivého odpoledne přivítaly fotbalistky Comfortu Dobratic celek Českého Těšína a přítomní diváci byli zvědaví, jak si tým trenéra Bariše v tomto derby povede. V Českém Těšíne totiž působí několik bývalých hráček Dobratic, včetně trenérky Sylvy Scheyerové a její asistentky Evy Troszok.

Od úvodního hvizdu byl znát rozdíl mezi oběma týmy. Přestože se hrálo za mírného deště, hrál se rychlý a technický fotbal, který častokrát ocenili diváci zaslouženým potleskem. Dobratice chtěly vyhrát, a tak šly za vítězstvím. Rychlými výpady, do často rozhozené obrany Těšína pronikaly hráčky Dobratic až s příliš velkou lehkostí a dokázaly si vytvořit velmi slibné palebné pozice, bez gólového efektu. Domácí se prosadili ve 26. minutě po rohovém kopu Kuhové. Zmatku hostující obrany využila staronová posila Zámečníková, která vsítila po svém návratu hned v prvním zápase branku. O 4 minuty později se po levé straně uvolnila Klusová, zbavila se všech obránců a se štěstím zvýšila na 2:0. „Prostě jsem prokličkovala mezi pár hráčkami a nevěděla jsem komu nahrát, tak jsem zkusila vystřelit a vyšlo to!“ Řekla po utkání ke své podařené akci průběžně nejlepší střelkyně domácích. Když pak v závěru první půle vstřelila další branku do sítě hostů Kuhová, zdálo se být o osudu utkání rozhodnuto.

Do druhé půle vstoupily lépe domácí hráčky, které se usídlily na polovině soupeře a zaměstnávaly už tak přetíženou obranu Těšína. Hosté se sice snažili s výsledkem zápasu něco dělat a hrozili domácím zejména z brejků, avšak bezchybná obrana domácích, v čele s kapitánkou Uhrovou, si s jakýmkoli ohrožením branky bez obtíží poradila. Domácí předváděli ve druhé půli na velmi špatném terénu atraktivní fotbal i nadále a příliš snadno se dostávali do velmi nebezpečných situací, které zaváněli gólem, avšak prosadit se podařilo pouze Herokové, která v 52. minutě vstřelila 4 branku do sítě hostujícího týmu. Snad jedinou kaňkou v zápase, byly často zbytečné fauly hostujícího týmu, který hrál až příliš agresivně, často za hranicí pravidel. „Chtěla jsem doběhnout míč a najednou jsem ležela na zemi,“ komentovala jeden zákeřný a zbytečný zákrok protihráčky kapitánka domácích Lucie Uhrová. Dobratické fotbalistky tak bez větších komplikací dokráčely ke své třetí výhře v řadě, po velmi dobrém kolektivním výkonu a okupují 2. pozici za vedoucím Bruntálem.

Dnes holky na hřišti podaly velmi dobrý kolektivní výkon a perfektně plnily pokyny, které jsem jim dal. Na jejich dnešním výkonu se dá stavět do budoucna. Rovněž bych chtěl ocenit hráčky, které nezasáhly do hry a přesto svůj tým mohutně povzbuzovaly. Je důležité mít takové hráčky, jejich šance určitě brzy přijde,“ uvedl k zápasu spokojený trenér Dobratic Dušan Bariš

 

TJ COMFORT Dobratice- FC IRP Český Těšín 4:0 (3:0)

Branky: 26. Zámečníková, 30. Klusová, 42. Kuhová, 52. Heroková

Sestava Dobratic: Skočovská- Orečná, Uhrová, Zámečníková, Školová (49. Mynářová)- Smolíková (40. Mojžíšková), Kuhová (60. Dunová), Štefková (63. Plačková), Klusová- Heroková, Veselá Trenér Dušan Bariš

(pop)

Foto: Karel Moškoř

—————

Zpět


Diskusní téma: Kolektivní výkon Dobratic přinesl další vítězství

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Anketa

Jak podle vás dopadne příští zápas ve Valašském Meziříčí?

Výhrou Valašského Meziříčí (26)
33%

Remízou (22)
28%

Výhrou Dobratic (32)
40%

Celkový počet hlasů: 80


left