15.09.2010 10:25

Malé derby pro Dobratice

Český Těšín - Další kolo MS divize žen zaválo nováčka soutěže – fotbalistky Českého Těšína – do Dobratic.

Autor:
Martin Ruščin 8.9.2010 11:04

Comfort Dobratice – IRP Český Těšín 4:0 (3:0)

Vzhledem k tomu, že se obě družstva velmi dobře znají a několik děvčat z týmu IRP působilo v dobratickém družstvu, se jednalo o jakési malé derby.


Začátek utkání byl tudíž poznamenán velkou nervozitou z českotěšínské strany. První poločas byl převážně v režii domácích děvčat, Těšíňanky se snažily hrát hlavně na brejky, které ale nedokázaly dovést do žádné vyložené šance.


„Ten nervózní vstup a velká opatrnost se nás dlouho držely. Ovlivnilo to náš herní projev. Bylo dobře vidět, že naše mladé hráčky v obraně nedokáží dobře pokrýt domácí útočnice Herokovou s Veselou, což se také ukázalo pro průběh utkání jako rozhodující,“ vypíchla zásadní momenty trenérka Těšína Sylva Bajtková.


A skutečně – domácí fotbalistky během pěti minut prakticky rozhodly zápas, když vstřelily dvě upracované branky. Utkání se hrálo na velmi těžkém terénu, na což doplatily hlavně hostující hráčky. Balon je na mokrém povrchu moc neposlouchal a výsledkem byla třetí branka ve 41. minutě, kterou umístěnou střelou k tyči upravila Kuhová na poločasových 3:0.


Do druhé půle vstoupily sice lépe domácí hráčky a v 53. minutě skórovala po krásné akci nejlepší hráčka utkání Heroková, poté ale převzaly iniciativu Těšíňanky a byly lepším týmem. Dokázaly si vytvořily i několik slibných akcí, po kterých mohly skóre přinejmenším zkrášlit do přijatelné podoby, leč nestalo se tak.

Největší šance neproměnila Lepíková a M. Sikorová. Do konce utkání byly již viděny akce jen u domácí brány, které řešila výtečně brankářka Dobratic, která hostům nedovolila skórovat.


„Zdá se, že koncovka bude naším největším problémem. Odhodlání holkám rozhodně nechybí. Potěšilo mě, že posledních pětadvacet minut jsme soupeře přehrály a měly navrch herně i fyzicky. Družstvo si mohlo znovu dokázat, že může hrát v soutěži s každým. Chce to jen proměnit něco málo z šancí, které si vytvoříme,“ konstatovala trenérka Bajtková.

Těšíňanky holt ve svých začátcích budou muset párkrát skousnout nováčkovskou daň a věřit, že poctivým tréninkem výsledkové zlepšení určitě přijde.


Branky: 24. a 53. Heroková, 29. Veselá, 41. Kuhová.


Č. Těšín: J. Sikorová – Ž. Hrabcová (67. Špalková), Švehlíková, Spratková, H. Hrabcová (80. Borová) – Lepíková, Dordová, Skočková, Vítková – Kohutková, M. Sikorová. Trenérka: Sylva Bajtková.
 

—————

Zpět


left