02.10.2009 12:56

Napsali o nás Olomouc- Dobratice

 

Branky ze závěru střetnutí je stály bod

Dobratice - V dalším utkání Moravskoslezské ligy žen přivítaly fotbalistky Olomouce na svém hřišti v Hněvošicích celek TJ Comfort Dobratice. Loňský vicemistr letos nenaplňuje svůj potenciál a nachází se v dolních patrech tabulky a tak mohly hotující fotbalistky pomýšlet na bodový zisk.

Autor:
Redakce

video audio foto komentářů dnes 10:36

Fotbalistky Dobratic (ve žlutém) nakonec na Hané prohrály o dva góly.
Fotbalistky Dobratic (ve žlutém) nakonec na Hané prohrály o dva góly.
Autor: Zbyněk Popovský

FK Olomouc – TJ Comfort Dobratice 2:0 (0:0)

Dobratice začaly výborně. Již ve 2. minutě vypíchla míč Veselá a řítila se sama na brankářku domácích. Svůj projektil však vyslala jen těsně vedle pravé tyče domácí svatyně. Pokud si přítomní diváci mysleli, že domácí převezmou aktivitu, mýlili se. Hosté dále ohrožovali, zejména po pravé straně, branku domácích a byli v první dvacetiminutovce podstatně nebezpečnějším týmem.

Hanačky se v průběhu první půle dostávaly do náznaku šancí jen sporadicky. Výjimkou byla snad jen tečovaná střela do pravé tyče hostující branky, se kterou by si hostující brankářka Skočovská jen těžko poradila. Do konce první půle se nic výjimečného nestalo a tak se oba týmy rozešly smírně.

Do druhého poločasu vystřídali hosté Lapíkovou za nevýraznou Skočkovou a přeskupili své řady. Na levou stranu zálohy se přesunula Veselá a Lapíková působila co by hrot s Herokovou. Druhou půli zahájili domácí zvýšenou aktivitou, zpřesnili hru a vyráželi do nebezpečných ztečí, kterými ohrožovali hostující branku. Prakticky celý druhý poločas byl ve znamení mohutného náporu domácích a bylo jen otázkou času, kdy se domácí prosadí.

Unavené fotbalistky Dobratic prakticky branku domácích vážněji neohrozily. Dobratické ženy inkasovaly až v závěru střetnutí, kdy hrubé chyby hostující obrany dokázala potrestat domácí Lexová. „Holky konečně začaly hrát od začátku. Myslím si, že utkání bylo vyrovnané, až na pár zbytečných chyb v závěru zápasu, kdy nedokážeme uhlídat dvě útočnice. Bohužel nás to nakonec stálo body. Škoda neproměněného nájezdu hned v úvodu zápasu, kdy naše hráčka šla sama na brankářku, utkání by se určitě odvíjelo jinak, kdyby svůj brejk proměnila,“ uvedla k zápasu trenérka Dobratic Lucie Uhrová.

Branky: 87., 89. Lexová.

Dobratice: Skočovská – Fischbachová – Orečná, Školová, Spratková – Skočková (46. Lepíková), Mynářová, Smolíková, Kuhová (87. Paličková) – Veselá, Heroková. Trenérka: Lucie Uhrová.

—————

Zpět


left