01.09.2009 14:09

O vítězství dobratických fotbalistek, rozhodla pět minut před koncem Kuhová

V 1.kole MSLŽ, přivítaly fotbalistky Dobratic na svém hřišti fotbalistky Krnova. Nováček soutěže přijel jako „černý kůň“ soutěže, neboť v předehrávce 11.kola porazili krnovští na vlastním hřišti hráčky Slovanu Ostrava.

Autor:

Zbyněk Popovský

  Dobratice vlétly na svého soupeře bez respektu a o první branku zápasu se mohla postarat již v první minutě Klusová, která však tváří v tvář brankářce hostí nedokázala svou velkou šanci proměnit. Krnovští odpověděli o čtyři minuty později, kdy z trestného kopu trefila jedna z hostujících hráček břevno. V 8. minutě se dostala do brejku Heroková, avšak trestuhodně svou šanci neproměnila. V 15.minutě to zkusila z 20 metrů Školová, její střela skončila jen těsně vedle levé tyče hostující branky.

 Ve 20.minutě se snažila vysunout Klusová Smolíkovou, tu však hostující obránkyně dokázaly zastavit. V téže minutě se po srážce s hostující hráčkou ocitla v nefotbalové pozici Klusová a musela být ze hřiště poprvé ve své kariéře odnesena nosítky. Ve 28.minutě se poprvé měnilo skóre. Po hrubé chybě Kuhové se k odraženému míči dostala Jarošová a hosté v Dobraticích vedli 0:1. O pět minut později mohla svoji chybu Kuhová napravit. Rohový kop Veselé doplachtil do malého vápna, hostující obrana zazmatkovala a míč se dostal až k volné Kuhové, která z 8 metrů trefila pouze brankářku. Poločas tedy skončil hubeným vedením hostujícího týmu 0:1.

 Do druhé půle vstoupili lépe domácí. V 52.minutě se uvolnila Heroková, přihrála Smolíkové, která našla Veselou, jejíž střela skončila těsně mimo branku hostujícího týmu. O minutu později faulovala hostující hráčka Veselou. Sama postižená hráčka vyslala z trestného kopu velmi nebezpečnou střelu, která skončila jen těsně vedle levé tyče krnovské svatyně. V 57.minutě mohli hosté zvýšit vedení, avšak z trestného kopu trefili krnovští pouze břevno. V 64.minutě se radovali domácí. Když branku po akci Veselé a Smolíkové vstřelila Heroková- 1:1.

 

O minutu později vstřelili domácí svou druhou branku v zápase. Heroková se opět po akci Veselé nejlépe zorientovala a "vršovickým dloubákem" strhla vedení na stranu domácích- 2:1. „Stála jsem v chumlu hráček a sledovala, jak Čiko(Lucie Veselá pozn.redakce) střílí po brance. Jejich brankářka míč vyrazila na moji stranu a zůstala po zásahu ležet. Byla jsem u vyraženého míče první a kopla do něj. Míč přeletěl brankářku letěl do brány, byla jsem nesmírně šťastná.“ uvedla ke své druhé brance šťastná střelkyně zápasu Klára Heroková.

 V 67.minutě přišla pro domácí ledová sprcha, když se po dalším zaváhání dobratické obrany prosadila Veselková a vyrovnala na 2:2. O pět minut později mohla po přímém volném kopu Školové strhnout vedení na stranu Veselá, bohužel nedokázala usměrnit hlavou míč mezi tři tyče. V 80.minutě měla na kopačkách dovršení hattricku Heroková, kterou do šance vyslala Smolíková, bohužel střelecký prach jí v této šanci zvlhl. Domácí se zaslouženého vítězství dočkali 5 minut před koncem normální hrací doby. Střídající Šmídová našla z rohového kopu Skočkovou, její střela orazítkovala břevno krnovské branky. Míč se odrazil k dobíhající Kuhové, která propálila vše, co jí stálo v cestě- 3:2.

 

Dobratické fotbalistky zvítězily po zásluze, i přes "hluchá místa", byly lepším týmem. V dalším utkání, se Dobratice střetnou v 1.kole Poháru ČMFSDFC Hlučín. Utkání začíná ve čtvrtek 3.9.2009 od 17 hodin.

 

 „Holkám bych chtěla moc poděkovat za předvedený výkon, hlavně ve druhé půli. V prvním poločase jsme měli několik šancí , ale holky je nedokázaly proměnit. Až ve druhé půli holky konečně dokázaly, že fotbal hrát chtějí a umí. Jsme všichni moc šťastní, že nám to konečně vyšlo a doufám, že psychika holek půjde nahoru a v dalším ligovém zápase proti Slovanu opět uspějeme. Ještě jednou holky děkuji,“ uvedla k zápasu šťastná trenérka domácích děvčat Lucie Uhrová.

 

TJ Comfort Dobratice- TJ Krnov 3:2 (0:1)

 

Branky: 64., 65. Heroková, 85.Kuhová- 28. Jarošová, 67. Veselková

 

Sestava Dobratic: Skočovská- Fischbachová- Orečná, Školová (78. Šmídová), Štefková- Paličková- Klusová(21. Skočková), Kuhová, Veselá- Smolíková- Heroková

 

—————

Zpět


Diskusní téma: O vítězství dobratických fotbalistek rozhodla pět minut před koncem Kuhová

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Anketa

Ohodnoťte výkon dobratických děvčat proti Krnovu?!

Výborný (33)
28%

Chvalitebný (23)
20%

Dobrý (21)
18%

Dostatečný (20)
17%

Nedostatečný (20)
17%

Celkový počet hlasů: 117


Dobratice-Krnov

/album/dobratice-krnov/p8300003-jpg1/

—————

/album/dobratice-krnov/p8300004-jpg1/

—————

/album/dobratice-krnov/p8300005-jpg1/

—————

/album/dobratice-krnov/p8300006-jpg1/

—————

/album/dobratice-krnov/p8300007-jpg1/

—————

/album/dobratice-krnov/p8300008-jpg1/

—————

/album/dobratice-krnov/p8300009-jpg1/

—————

/album/dobratice-krnov/p8300010-jpg1/

—————

/album/dobratice-krnov/p8300011-jpg1/

——————————


left