30.03.2009 16:34

Překvapení se v Olomouci nekonalo

První zápas jarní části Moravskoslezské ligy žen sehrály dobratické fotbalistky na hřišti podzimního vicemistra soutěže olomouckých Nových sadů. Dobratické fotbalitky nezačaly utkání nejlépe.

Po chybě brankářky Skočovské otevřela skóre domácí Pikartová. Dobratice působily v prvních dvaceti minutách laxním, až odevzdaným dojmem. Hrálo se výhradně na jejich polovině a o steč se praticky nepokusily. Domácí toho využili a dvěma dalšími brankami rozhodli o osudu tohoto utkání. Dobratice se poprvé osmělily až ve 33.minutě, kdy se do šance dostala Klusová, avšak v rozhodující chvíli nenamířila mezi tři tyče. Poločas skončil zaslouženým vítězstvím domácích 3:0.

Do druhé půle vstoupily Dobratice lépe a mohly se do konce radovat ze vstřelené branky. Ve 46.minutě po faulu na Veselou se k míči postavila Skočková, jejíž technická střela skončila na břevně domácí branky. Tato situace přinesla pro dobratické oživení, které však prakticky z protiútoku utnula Drahníková, která s přispěním dobratické obrany zvýšila na 4:0. Domácí branka uklidnila a utkání se pozvolna dohrávalo. Hosté se sice v druhé půli snažili o zkorigování nepříznivého stavu, ale domácí obrana ve spolupráci s domácí brankářkou si poradila s každou akcí dobratických žen. Domácí fotbalistky působily kompaktnějším dojmem a do konce zápasu zásluhou krásné branky Drahníkové zvýšily na 5:0. Fotbalovější domácí si tak bez větších problémů připsali 3 body a dále bojují na dálku s Hlučínem o první pozici v MSLŽ.

"Byl to náš první zápas v jarní části sezóny, ve kterém se děvčata nevyvarovala zbytečných chyb, které soupeř nemilosrdně trestal. Sportovně musím přiznat, že Nové Sady byly lepším týmem. Věřím však, že holky podají již v dalším zápase bojovnější a srdnatější výkon, bez zbytečných chyb, a že uspějí"  zhodnotila výkon svých svěřenkyň trenérka hostujícího týmu Katka Školová

 

 FK Nové Sady- TJ Comfort Dobratice 5:0 (3:0)

 

Branky: Pikartová, Drahníková po 2, Peňazová

Sestava Dobratic: Skočovská 5- Fischbachová 5- Orečná 5, Paličková 6, Stabravová 5- Klusová 5, Uhrová 5 (65. Štefková 5), Kuhová 5, Veselá 4- Šmídová 5(70. Parancová n/a), Skočková 5

—————

Zpět


left