18.10.2008 16:04

Sympatický výkon našich děvčat proti Havířovu nestačil

V sobotním slunečném odpoledni, přivítaly dobratické fotbalistky na svém hřišti průběžně sedmý tým MSLŽ celek ČSAD Havířov.

(Dobratice) Lépe začali hosté. Již ve 2. minutě zápasu se po rohovém kopu dostala k zakončení hostující Mynářová, která ještě nedokázala usměrnit míč do domácí branky. Domácí odpověděli o minutu později, když se po rohu Veselé dostala do první vyložené šance Heroková, leč bez gólového efektu. V 5. minutě našla Skočovská Veselou, která v další vyložené šanci nedokázala prostřelit brankářku hostů.

O pět minut později se do další vyložené šance dostala opět Veselá. Heroková dostala míč po levé straně, odcentrovala na Veselou, která tváří v tvář brankářce hostů nedokázala usměrnit balon do sítě. O dvě minuty později se do šestnáctky přiřítila z levé strany Heroková, jejíž střelu brankářka Havířova chytla. „Šla jsem do šestnáctky, podívala jsem se, jestli mi někdo nenabíhá, a když jsem nikoho neviděla, snažila jsem se vystřelit. Bohužel jsem trefila brankářku.“ Komentovala jeden z klíčových okamžiků utkání dobratická „shoterka“.

Když dobratické fotbalistky ze čtyř vyložených šancí nedokázaly skórovat, udeřili hosté. V 15 minutě se střelou k tyči prosadila Maláčová- 0:1. Dobratické fotbalistky mohly vyrovnat o 7 minut později kdy Stabravová vyzvala k vyrovnání Herokovou. Ta však v další vyložené šanci trestuhodně nedala a v 31. minutě zvýšili havířovští zásluhou Mynářové na 0:2. Ve 34. minutě chybovala havířovská defenziva a Veselá se řítila sama na brankářku. Ta však její záměr vystihla a šance vyšla do ztracena. O minutu později se opět radovaly havířovské fotbalistky, když se po rohovém kopu nadvakrát prosadila Mynářová a zvýšila na 0:3

Ve 37. minutě se pokoušela z přímého volného kopu prosadit Spratková. O dvě minuty později fantasticky vysunula Uhrová Fischbachovou, jejíž střelu brankářka Havířova chytla. Ve 40. minutě vyzvala Veselá Herokovou ke skórování, ale střeleckou smůlu se ani tentokrát nepodařilo dobratické útočnici prolomit. Poločas tak skončil šťastným vedením Havířova, v poměru 0:3.

Do druhé půle vstoupily domácí fotbalistky přímo excelentně. Po faulu na domácí hráčku zahrávala z pravé strany Fischbachová přímý volný kop, ve vápně našla Veselou, která poprvé rozjásala skupinku dobratických fanoušků. V 62. minutě vstřelila hostující Mynářová po zaváhání dobratické defenzivy hattrick a vrátila havířovským klid na kopačky.

Dobratické fotbalistky se však nevzdaly a v 78. minutě se dostaly do další vyložené šance. Fischbachová odcentrovala do pokutového území a Veselá mohla zdramatizovat utkání. Bohužel pro domácí se tak nestalo. O tři minuty později vyzvala Fischbachová ke skórování Stabravovou, avšak ani nejlepší hráčka domácích v tomto zápase nedokázala proměnit další vyloženou šanci. V 88. minutě po stupidním faulu na Fischbachovou zahrávala Spratková přímý volný kop. Její střela však skončila pouze na tyči a Skočková nedokázala z 3 metrů propasírovat balon do branky.

Reparát mohou naše fotbalistky složit příští neděli od 11:30 hod., v dalším utkání ve Studenci v Jihomoravském kraji.

"Co k utkání říct? Měli jsme několik vyložených šancí a proměnili jsme pouze jedinou. Trápí nás koncovka a větší důraz před brankou soupeře. I přes prohru, musím holkám poděkovat za odvedený výkon “, uvedl trenér Dobratic Jakub Melár.

Branky: 47. Veselá- 15. Maláčová, 31., 35., 62. Mynářová

Sestava Dobratic: Skočovská 7- Šmídová 7(60.Parancová 6), Skočková 4, Stabravová 7, Orečná 7- Fichbachová 7, Uhrová 7, Kuhová 5, Spratková 6- Veselá 6, Heroková 6

Hodnocení výkonu: 10- zcela mimořádný 9- vynikající 8- Výborný 7- velmi dobrý 6-dobrý 5- průměrný 4- podprůměrný 3- špatný 2-velmi špatný 1-katastrofální

(pop)

—————

Zpět


left